Paneeldeuren voor kasten

Paneeldeuren zijn terug in. Zowel voor gewone deuren als voor kastdeuren wordt er terug meer voor paneeldeuren gekozen. Wat zijn nu precies die paneeldeuren voor kasten, welke charme stralen ze uit en waar passen ze het beste? Wij lichten hier alvast een tipje van de sluier voor jou op.

Wanneer spreken we van paneeldeuren voor kasten?

Een paneeldeur is, zoals het woord het al verraadt, een deur die bestaat uit verschillende panelen. Twee of meerdere vakken zijn gelijkmatig over de deur verspreid. Of je kiest voor een deur met verschillende afmetingen van vakken: grote panelen worden met kleinere gecombineerd. De panelen zitten in een kader van horizontale en verticale planken. Dit is een type deur die al heel lang bestaat.

Waarom kiezen voor paneeldeuren aan je kasten?

Je hebt misschien al deuren in je woning in die stijl? Bijvoorbeeld in klassieke of landelijke woningen kom je dit soort deuren vaak tegen. In dit geval kun je perfect je kastdeuren hierbij laten aansluiten. Maar ook als je een heel moderne woning hebt, kan het zijn dat je wat meer reliëf of structuur wilt brengen ten opzichte van de heel egale muren. Dan kun je kiezen voor paneeldeuren voor kasten. Deze deuren brengen een contrast met de strakke omgeving. De aandacht wordt minder naar de muren en meer naar de kasten getrokken. Ook voor industriële panden wordt er vaak gekozen voor paneeldeuren. Denk dan aan stoere, bijna staldeur-achtige paneeldeuren. Zij brengen een heel robuuste uitstraling in de kamer. De grootste reden waarom je kiest voor paneeldeuren is dat je hoofdzakelijk de structuur van de deuren in de kijker wilt plaatsen.

Lees tip:  Op zoek naar een complete meubelset woonkamer?

Wijzig de look van je kasten

Als je op dit moment strakke kasten hebt, kun je door een eenvoudige ingreep de totale uitstraling van je kamer wijzigen. Vervang de deuren van je minimalistische kast door paneeldeuren en je krijgt een totaal andere look. Dit wordt vaak gedaan in keukens. Maar waarom zou je dit ook niet eens proberen bij je garderobekast of je kleine kastje in de hall bijvoorbeeld? Je zult merken dat je plots een ander interieur bekomt!

Op zoek naar paneeldeuren voor je kasten?

Deze paneeldeuren vind je zowel in fysieke winkels als in webwinkels. Als je kast standaard afmetingen heeft, vind je ze heel makkelijk. Maar je kunt ze ook op maat laten maken. Zo bepaal jij zelf volledig welke look, stijl en afwerking ze dienen te hebben. Denk ook aan het type van scharnieren en handvaten bijvoorbeeld. Ook dit bepaalt hoe jouw kast er zal uitzien.

Zo zie je maar weer: met een kleine ingreep en een beperkt budget kun je al een nieuw uitzicht geven aan je kasten! Gewoon proberen: het loont alvast de moeite!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *