hypotheekadvies aanvragen - hypotheken-plaza

Waar moet ik op letten tijdens een hypotheekadvies gesprek

Het aanvragen van een hypotheek: voor veel mensen is dit een spannende gebeurtenis, want je gaat waarschijnlijk je eerste grote financiële verplichting aan, waar je ook direct 10, 20 of 30 jaar aan vastzit. Het is dan ook uitermate belangrijk dat je een aantal dingen in je achterhoofd houdt wanneer je hypotheekadvies aan gaat vragen.

Leen niet maximaal

Bij het kopen van een huis zijn veel mensen materialistisch ingesteld. Ze zijn trots en willen aan hun naasten laten zien hoe groot huis ze kunnen kopen. Aan de andere kant is het natuurlijk ook verleidelijk om naar mooie dure huizen te kijken als je weet dat je dit kapitaal ook kunt lenen. Echter geld vaak het principe: less is more. Want weet je dat geldzorgen de meest voorkomende reden is waarom koppels gaan scheiden? Veel stellen nemen een te hoge hypotheek, waardoor ze veel leuke dingen die ze vroegen deden niet meer kunnen doen. Op den duur ga je je hierdoor aan elkaar irriteren en loopt dit in veel gevallen op tot een breuk in de relatie.

Ik wil je dus graag aanraden om niet je gehele salaris af te dragen aan je hypotheek, omdat je dan voor veel leuke dingen geen geld meer over hebt. Doe vooral in het begin een klein stapje terug, want die grotere woning kun je altijd nog kopen. Ook kan het zeer gunstig zijn om de je hypotheek af te sluiten met de NHG. Dit scheelt zo een aantal procentpunten op je maandelijkse rentelast.

Deze vorm van wijsheid gaat niet alleen op voor particulieren, maar ook voor de zakelijke markt. Je zakelijke lening berekenen is voor bijna alle ondernemers de norm. Want bij een te hoge rentelast wordt het bijna onmogelijk om nog winst te maken.

Lees tip:  Verhuisbedrijf inschakelen

Zo ging mijn hypotheekadvies gesprek

Zelf ben ik opgegroeid in Enschede en heb ik de nuchtere Twentse mentaliteit meegekregen. Bij mijn zoektocht naar hypotheekadvies Enschede ging ik op zoek naar een hypotheekadviseur met dezelfde instellingen. Daarnaast vond ik het ook belangrijk dat de adviseur alleen advies gaf in hypotheken en hier dus zeer gespecialiseerd in was. Nadat ik meer dan 12 hypotheekverstrekkers in Enschede heb bekeken kwam ik uit bij degen waar ik het beste gevoel bij had. Ik ben gegaan voor een onafhankelijke adviseur, omdat sommige adviseurs meer geld krijgen als ze bij een bank een betaald quota halen. Het probleem is dat het eigenbelang van de adviseur dan de overhand kan nemen en jij dus misschien wel te veel betaald. Daarnaast hebben onafhankelijke aanbieders ook altijd meerdere geldverstrekkers waaruit ze kunnen kiezen, waardoor je altijd verzekerd bent van een strakke rente of de meest gunstige voorwaarden.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *