Ik wil een huis, maar wat wil ik eigenlijk


Je neemt het besluit om een (ander) huis te kopen. Hier gaat al een heel proces aan vooraf. Kan ik financieel dat risico lopen? Heb ik een vast contract of ben ik ondernemer? Kan ik niet beter mijn huidige woning verbouwen? Als je dan uiteindelijk tot de conclusie bent gekomen om te verhuizen is het verstandig om eerst met een financieel adviseur te gaan praten. Die kan je vertellen hoeveel je maximaal kunt lenen en of het wel verstandig is om dat te doen, want misschien is het in jouw situatie beter om iets lagere maandlasten te hebben. Als het financiële plaatje duidelijk is, komt de grote vraag: wat wil ik eigenlijk? 
Wil ik een moderne nieuwbouwwoning of liever een karakteristiek jaren 30 huis. Misschien zijn die ruime jaren 70 woningen ook wel prettig als je juist wat meer ruimte zoek, en waar moet die woning dan staan? 

Een helpende hand

Natuurlijk kun je avonden lang op een woningsite rondsnuffelen. Het lastige is dat doordat de foto’s vaak met groothoeklenzen worden gemaakt, het lastig is een gevoel van de ruimte te krijgen. Ook lijken woningen met een inrichting die op je eigen smaak lijkt ineens veel aantrekkelijker, terwijl je natuurlijk elke woning met kale muren koopt. Een aankoopmakelaar in Bavel kan hierbij de helpende hand bieden. Die kent alle verkooptrucjes wel en kijkt vooral naar effectieve woonruimte die aansluit bij de wensen die je hebt. Ook helpt zo’n makelaar om net even verder te kijken dan je zelf zou doen. Bijvoorbeeld net iets buiten het zoekgebied of een iets goedkopere woning, die je met een verbouwing kunt aanpassen aan je wensen. Het grootste voordeel van een aankoopmakelaar zijn de contacten met andere makelaars. Voordat een woning op internet staat, gaan er al enkele weken aan vooraf. Een aankoopmakelaar kan via zijn contacten snel handelen. 

Huizen kijken

Lees tip:  Geniet van je overkapping met plisse zonwering

De volgende stap in het proces is een aantal woningen bezoeken. Het is belangrijk dat je je helemaal thuis voelt en dat kan alleen maar door een huis te ervaren. Hoe is de lichtval, het uitzicht en de indeling van de ruimten. Terwijl jij als het even meezit verliefd wordt op je toekomstige woning, blijft de aankoopmakelaar rustig en zakelijk kijken naar eventuele tekortkomingen en minpunten van de woning. Hij onderzoekt ook of in het bestemmingsplan van de woning en de omgeving bijzonderheden zijn gepland. Kortom. de aankoopmakelaar helpt je om een realistischer beeld van de woning te krijgen. 

Je droomhuis kopen

Hier is de aankoopmakelaar helemaal in thuis. In overleg met jou voert hij de onderhandelingen, hij helpt met de koopovereenkomst en uiteindelijk de notariële koopakte.

 

Bron: Woon-landelijk.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *