Waarom kiezen voor een vloer van beton ciré?

Nooit eerder bestonden er op de markt zoveel verschillende mogelijkheden om een naadloze vloer te kunnen realiseren. Eén van deze vele mogelijkheden waar je voor kan kiezen is de zogenaamde beton ciré vloer. Indien je de keuze maakt om een dergelijke vloer te laten realiseren zal je in de praktijk kunnen vaststellen dat je tegen een scherp prijskaartje kan genieten van de vele interessante voordelen die een naadloze vloer met zich mee kan brengen. Hou er bovendien eveneens rekening mee dat dit materiaal niet alleen maar kan worden gebruikt voor je vloer, maar ook voor andere onderdelen van je interieur. Ben jij ook benieuwd waarom je nu precies moet kiezen voor het laten realiseren van een dergelijke vloer? Dan dien je absoluut zeker verder te blijven lezen!

Je kan ze realiseren op elk type ondergrond

Bij het laten realiseren van een nieuwe vloer in je woning is het steevast van belang dat je rekening houdt met de zogenaamde ondervloer waarvan sprake is. In het bijzonder bij renovatieprojecten zien veel mensen het niet meteen zitten om de bestaande ondergrond te verwijderen om een nieuwe vloer te kunnen plaatsen. Dat hoeft ook niet. Voor beton ciré geldt immers dat ze op eender welk type ondergrond kan worden aangebracht. Het enige aandachtspunt waar je rekening mee moet houden heeft betrekking tot de vlakke eigenschappen waar deze over moet beschikken. Is er sprake van een vlakke ondergrond? Dan kan je er je gloednieuwe vloer gewoon op aanbrengen.

Te realiseren in ongelofelijk veel verschillende stijlen

Eén van de voornaamste redenen waarom veel mensen in de praktijk toch nog wat weigerachtig staan tegenover het realiseren van een vloer van beton ciré heeft te maken met de uitstraling waarover ze volgens hen steevast beschikt. Zowel voor dergelijke exemplaren als voor bijvoorbeeld de zogenaamde betonvloeren geldt in de praktijk dat er nog steeds vaak wordt verondersteld dat ze enkel en alleen realiseerbaar is in de standaard grijze kleur. Dat is echter zeker niet correct. Tegenwoordig kan je dan ook vaststellen dat er een keuze kan worden gemaakt uit maar liefst 50 verschillende soorten kleuren. Daardoor realiseer je altijd een beton ciré vloer op maat van jouw wensen. Dit maakt ze ook geschikt voor ongelofelijk veel uiteenlopende interieurs.

Lees tip:  Zo vindt u een makelaar die bij u past

Combineren met vloerverwarming geen probleem?

De manier waarop we nu het best onze woning kunnen verwarmen zorgt tegenwoordig voor heel wat discussie. Voor ontzettend veel mensen geldt echter dat ze zweren bij het gebruik van vloerverwarming. Op het ogenblik dat ook jouw voorkeur daar naar uitgaat zal je tot de vaststelling komen dat het mogelijks een interessante keuze kan zijn om na te gaan of het mogelijk is om deze verwarming toe te gaan passen bij een beton ciré vloer. Dat is in de praktijk perfect mogelijk.

Wil je dus met andere woorden niet alleen graag de beschikking hebben over een naadloze vloer in je woning, maar zou je ook graag eindelijk vaarwel willen kunnen zeggen tegen die vervelende radiatoren die steevast heel wat ruimte in beslag nemen? Dan is het ongetwijfeld de moeite waard om ervoor te kiezen om een vloer vervaardigd uit het materiaal beton ciré aan te schaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *