Tijd om groter te wonen

Ik vroeg aan mijn moeder waarom zij groter wilde gaan wonen. Alle kinderen uit huis. Ze deelde een huishouden alleen met mijn vader. Waarom dan toch groter willen wonen. Het was altijd haar droom geweest, daarnaast tuiniert ze graag samen met mijn vader. Ze hadden een leeftijd waarop ze nog eenmaal een keuze konden maken, om lekker ergens afgelegen te gaan wonen. 

Villa

Op Vaderdag kwamen we zo in gesprek. Ze wilden een ruime villa, met een grote tuin. Daarnaast moest alles op één verdieping zitten. Ze hadden het idee dat ze hier oud konden worden. Geen gedoe met een trap en natuurlijk een bovenverdieping; daarom alles gelijkvloers. Mijn ouders hadden een eigen bedrijf. Eigenlijk wilden ze dat ik, mijn broer of mijn zus het bedrijf overnam. Maar wij hebben allen gestudeerd, in verschillende richtingen en genieten van onze banen. Overname was dus geen optie, daarom maar verkopen. Dat een leuk zakcentje opleverde. 

Ontwerpen

“Dus je wilt zelf een villa ontwerpen”, vroeg ik aan mijn moeder. Zoiets had ze in gedachten. “Dan moet je een architect in de armen nemen”, concludeerde ik. Aangezien dat een behoorlijke ondernemingen is, moesten wij goed uitzoeken, welke architect dat dan moest worden. Het bleek dat mijn ouders hun idee perfect kwijt konden bij 01 Architecten. Hun expertise leidde ertoe dat het idee van mijn moeder en vader – voornamelijk mijn moeder – echt tot uiting kwam. 

Fijn wonen

Het plaatje was rond, maar nu nog de financiën. Mijn ouders hadden een leuk centje op zak, toch wilden ze zich daar wat beter over laten informeren. Dat deden ze bij de Hypotheker. Het ging ze voornamelijk om de woonverzekering: opstal- en inboedelverzekering. Hoewel ze voor de rest van hun leven het droomhuis hadden, wilden ze, zoals mijn vader zou zeggen, “Geen zorgen aan mijn kop.” Met een compleet verzekeringspakket hadden zij dit ook geregeld. 

Lees tip:  Waarom kiezen voor een vloer van beton ciré?

Ondertussen is alles rond en worden de laatste zaakjes geregeld. Desalniettemin verheugen zich nu op hun nieuwe villa. Waar ze hard voor hebben gewerkt. Zodat mijn ouders in alle rust van hun oude dag kunnen genieten. Goed verzekerd, ruim wonen en daarbij heerlijk tuinieren. 1 reactie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *