dakkapel

Nieuwe dakkapel kozijnen kopen, wat zijn je opties?

Voor heel wat mensen geldt dat ze ervoor kiezen om een dakkapel te voorzien in hun woning. Deze uitbreiding van de woning brengt dan ook verschillende interessante voordelen met zich mee. Dit gezegd hebbende spreekt het natuurlijk ook voor zich dat de diverse onderdelen van deze dakkapel door de tand des tijds kunnen worden aangetast. Dat hoeft echter geen groot probleem te zijn. Voor het merendeel van deze onderdelen geldt immers dat ze vrij eenvoudig vervangen kunnen worden. Dat geldt zeker ook voor de dakkapel kozijnen. Wil jij hier graag meer over ontdekken? Dan is het zeker interessant om je even grondig te verdiepen in de onderstaande informatie.

Standaard of maatwerk dakkapel kozijnen

Voordat je op zoek gaat naar geschikte dakkapel kozijnen voor in jouw woning is het van belang om jezelf de vraag te stellen aan welke eisen deze nu precies moeten voldoen. Dit niet in het minst omdat het antwoord op deze vraag bepalend zal zijn voor je keuze tussen:

  1. Standaard kozijnen voor je dakkapel;
  2. Maatwerk kozijnen voor je dakkapel;

De keuze voor standaard exemplaren is logischerwijs de meest voordelige. Dit gezegd hebbende is het aanbod aan dakkapel kozijnen waarover je beschikt wel wat beperkt. Voor heel wat mensen geldt dat ze willen dat de kozijnen voor in hun dakkapel perfect aan al hun vooropgestelde eisen weten te voldoen. In dat geval zal je haast genoodzaakt zijn om te kijken in de richting van maatwerk exemplaren. Op voorhand even een raming van de kosten laten maken is dan uiteraard wel extra belangrijk. Zo kan je altijd potentieel vervelende verrassingen voorkomen.

Lees tip:  Wat moet je doen als je failliet gaat

Zet zowel je praktische als je visuele eisen op een rijtje

Het bestellen van je dakkapel kozijnen doe je niet zonder eerst even grondig stil te blijven staan bij de visuele evenals praktische eisen waar deze aan dienen te voldoen. In eerste instantie moet je op praktisch vlak niet alleen rekening houden met de onderhoudsvriendelijke eigenschappen, wat namelijk bovendien ook te denken van de visuele kenmerken waar deze kozijnen over moeten beschikken? Indien je kiest voor kozijnen in PVC of aluminium is het kiezen van de juiste kleur een vereiste. Je kan ze immers achteraf niet zoals het geval is bij houten exemplaren nog aanpassen. 

Met welke kosten moet je rekening houden?

Voor wat het vervangen van dakkapel kozijnen betreft geldt in de praktijk dat het met de kosten vaak veel beter meevalt dan veel mensen op het eerste zicht vermoeden. Veel is natuurlijk wel afhankelijk van de keuze tussen standaard kozijnen en maatwerk evenals van het feit van welk materiaal er gebruik wordt gemaakt. Enkele kosten waar je rekening mee kan houden zijn de volgende:

  • Houten kozijnen inclusief montage: 550 – 750 euro per stuk;
  • Kunststof kozijnen inclusief montage: 520 – 725 euro per stuk;
  • Aluminium kozijnen inclusief montage: 600 – 800 euro per stuk;
  • Stalen kozijnen inclusief montage: 1.000 – 1.250 euro per stuk;

Wanneer je voor de voordeligste optie wenst te gaan zal je dus moeten kijken in de richting van kunststof kozijnen of aluminium exemplaren. De meest kwalitatieve voor de lange termijn zijn stalen kozijnen, maar de kosten hiervoor liggen wel beduidend hoger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *