Online boekhouden als eenmanszaak

Online boekhouden als eenmanszaak

Als jonge ondernemer met een eenmanszaak heb je veel aan je hoofd. Allereerst moet je natuurlijk zorgen dat de onderneming goed draait want uiteindelijk moet er toch geld binnenkomen. Daarnaast moet je ook aan een hoop regels voldoen. Vanuit de Belastingdienst zijn er zo veel verschillende eisen opgesteld waar jij met de financiële bedrijfsadministratie aan moet voldoen. Een hoop werk en het kost dan ook vooral veel tijd. Tijd die je als drukke ondernemer graag anders wil besteden. In een ideaal scenario wordt de financiële verwerking gedaan terwijl jij er niet al te veel tijd aan kwijt bent. In dit geval is online boekhouden een hele goede optie. Dit kan uiteraard via een online boekhoudprogramma maar in combinatie met een boekhouder ben je in ieder geval zeker van je zaak.  

Online boekhouden met een boekhouder 

Ter voorbeeld gebruiken we de online boekhouding van Stolwijk Accountants. Dit is een ervaren partij gespecialiseerd in de dienstverlening. In deze alinea lichten we de dienstverlening en de verschillende mogelijkheden toe. Stolwijk Accountants werkt met een volledige online dienstverlening. Met deze dienst wordt alle informatie volledig online aangeleverd. Je kunt bijvoorbeeld facturen online inzien en alles wordt opgeslagen in het webarchief. De boekhouder uit Hoofddorp werkt met een administratieve software waardoor je de bank kan koppelen. Hierdoor kunnen al jouw transacties makkelijk worden in gescand en daarmee blijft het financiële overzicht altijd up-to-date. 

De traditionele manier 

Lever je liever alles aan via de traditionele weg of zie je de boekhouder liever face to face. Dat is natuurlijk ook mogelijk. Stolwijk Accountants werkt graag met een persoonlijke aanpak. Je kunt bij deze boekhouder terecht voor accountancy, dus het in kaart brengen van de financiën. Daarnaast is het ook mogelijk om een belastingadvies te verkrijgen en ook een pensioenadvies is mogelijk. Tot slot biedt Stolwijk Accountants ook salarisadministratie aan.   

Lees tip:  Hoe bezoek je eigenlijk een actieve vulkaan  

Schakel de boekhouder in 

Het kan natuurlijk zo zijn dat je twijfelt om een boekhouder in te schakelen. Het inschakelen van een boekhouder heeft verschillende voordelen. Zo bespaar je een hoop tijd door alleen al de administratie uit te besteden. Deze tijd kun je dan actief besteden aan de verdere groei van jouw onderneming. Daarnaast vergaar je periodiek inzicht in je financiële stand van zaken. Daarbij adviseert een boekhouder ook op financieel vlak. Een boekhouder is namelijk ten alle tijden op de hoogte van alle mogelijke kansen voor jouw bedrijf.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *