Je woning snel verkopen: zo doe je dat!

Je hebt een nieuwe woning gevonden, gefeliciteerd! Natuurlijk wil je zo snel mogelijk je nieuwe huis intrekken en je huidige verkopen. Er zijn verschillende redenen om wat haast te maken met de verkoop: denk aan een echtscheiding, een overlijden of financiële problemen. In deze gevallen is het fijn zo snel mogelijk een ander plekje te hebben. Maar ook als je niet in zo’n situatie verkeert, is het fijn als je je woning snel verkopen kan. Niemand zit te wachten op dubbele lasten, natuurlijk. Er zijn wel degelijk manieren om je huis snel te verkopen. Wij leggen je uit hoe je snel van je woning af bent!

Snelle huizenverkoop

We verkeren in Nederland natuurlijk al lange tijd in een heuse woningnood. Dat zal je als verkoper ook zeker wel merken. De snelheid waarmee een huis wordt verkocht verschilt per gemeente, maar is gemiddeld zo’n 23 dagen. Dit heeft te maken met verschillende factoren, zoals de staat van de woning, maar ook de ligging en de vraagprijs. Wanneer er echt haast gemaakt moet worden met de verkoop vanwege eerder genoemde redenen, is het misschien een idee je huis te verkopen aan een opkoper. Met een opkoper ben je namelijk gegarandeerd dat je je woning snel verkopen kan.

Woning snel verkopen aan een opkoper

Maar wat doet een opkoper precies? Een opkoper is een persoon of bedrijf dat investeert in woningen, door ze op te kopen en vervolgens weer te verkopen of onder te huren. Wanneer je je woning snel verkopen wil kan een opkoper je een oplossing bieden. Weet je nog die gemiddelde 23 dagen die we eerder noemde? Bij een opkoper kan je met twee dagen alles geregeld hebben. 

Lees tip:  Geef uw versleten bank of stoel een tweede leven

Maar hoe kan dat dan? Een opkoper werkt zonder voorbehouden. Dit houdt in dat er een heleboel moeten komen te vervallen, van de bouwkundige inspectie tot de bedenktijd die in acht genomen moet worden bij een traditionele verkoop. Je meldt je woning simpelweg aan, er wordt een bezichtiging gepland en een bod uitgebracht. En zo kan je binnen no-time van je woning af zijn!

Verhuizen hoe en wanneer jij dat wilt

Veel mensen weten niet dat zij hun woning snel verkopen kunnen op deze manier. Naast de snelheid bespaar je ook nog eens een boel kosten. Er hoeven namelijk geen courtagekosten worden betaald voor een makelaar omdat deze niet in dienst is. Een opkoper werkt namelijk vaak met een notaris (wiens kosten met een beetje gelukt ook nog gewoon gedekt worden door de partij). Zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan. Ook kan je in je eigen tempo je verhuizing regelen, en vul je deze compleet zelf in. Jij hebt de touwtjes in handen. Wel zo fijn in de huidige woningmarkt!

Even op letten

Als je besloten hebt dat je je woning snel verkopen wilt aan een opkoper, zorg er dan wel voor dat je van tevoren even onderzoek doet naar het grote aanbod in partijen. Een verkoopgarantie is wel zo fijn. Succes met de verkoop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *