hypotheek berekenen

Hoe kan ik mijn hypotheek berekenen?

Jouw bruto jaarinkomen inclusief vakantiegeld en overwerk met 5,5 vermenigvuldigen met een maximum van de taxatiewaarde, dat is wat je maximaal aan hypotheek kan krijgen. Dit is een globale berekening.

Voorbeeld wat je kan lenen

Stel je kan op inkomen een hypotheek krijgen van € 500.000,-. Jij biedt € 400.000,- op een woning met een vraagprijs van ook € 400.000,-. Zo te zien geen vuiltje aan de lucht.

Maar stel nu dat de taxatiewaarde van de woning € 350.000,- bedraagt? Jij kan dan wel op inkomen € 500.000,- aan hypotheek krijgen maar de taxatiewaarde roept jou terug. De grens van je hypotheekbedrag ligt op € 350.000,-.

Maximale hypotheek 100% taxatiebedrag

In het verleden gebeurde het regelmatig dat huizen direct onder water stonden. Hier is een stokje voor gestoken. Je maximale hypotheek die je kan krijgen zal nooit hoger zijn dan de waarde van de woning.

Hoe weet ik vooraf de woningwaarde?

Lexwonen berekend hypotheek en de woningwaarde samen met taxateurs waar wij vaak mee samenwerken. Een soort “voor-taxatie“ is een indicatie van de marktwaarde. Alleen op deze wijze kan je een bod uitbrengen.

Ga je gewoon blind een bod uitbrengen omdat er meerdere kopers zijn? De kans is groot dat je een afwijzing krijgt van de bank of verkopend makelaar. Of de waarde valt tegen in de taxatie of jouw bod is niet transparant genoeg voor de verkoper.

Biedcertificaat na hypotheekberekening

Hieronder een biedcertificaat zoals Lexwonen maakt zodat de makelaar een goede inzage heeft. Alleen op deze wijze heb je kans op een woning.

Lees tip:  5 redenen waarom je een aankoopmakelaar nodig hebt bij het kopen van een huis

Hypotheek berekenen en biedcertificaat

BKR verlaagd je maximale hypotheek

Kijk altijd op bkr.nl en login met je bankrekeningnummer. Hier staan al jouw betalingsverplichtingen vermeld. Elke euro die vermeld staat in de BKR ontvang je € 6,- minder hypotheek. Neem geen risico, inloggen in de bkr is gratis.

Resume hypotheek berekenen

Samenvattend, jouw maximale hypotheek is het laagste bedrag tussen maximale hypotheekberekening op inkomen en de taxatiewaarde. Snel taxateur inschakelen want je krijgt geen 2 dagen de tijd. Huizen zijn snel verkocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *