Voordelen van een creditcard zonder BKR

Voordelen van een creditcard zonder BKR

Je wilt graag een creditcard aanschaffen om te gebruiken tijdens vakanties, zodat aankopen verzekerd zijn en je op elk moment van de maand producten kunt kopen met je creditcard. Je vermoed echter dat je een negatieve BKR registratie op je naam hebt staan wegens een vroegere studieschuld.

Creditcard aanvragen en BKR: alles wat je moet weten

Bij de meeste banken is het dan niet mogelijk om een creditcard aan te schaffen, gezien een negatieve BKR registratie geldt als een voorwaarde om een creditcard aanvraag te kunnen weigeren. Er zijn echter ook mogelijkheden om een creditcard aan te schaffen zonder dat er wordt gecheckt of je een negatieve BKR registratie op je naam hebt staan. Hieronder schetsen wij de voordelen van een creditcard zonder BKR toetsing.

Voordelen van een creditcard zonder BKR

Bij het aanvragen van een creditcard vraag je eigenlijk een wettelijk betaalmiddel aan, waarbij je kunt kopen op krediet, aangezien het bedrag niet direct van je lopende rekening wordt afgeschreven maar pas aan het einde van de maand. Bij vele banken zorgt een negatieve BKR registratie er direct voor dat je creditcard aanvraag wordt geweigerd.

Echter zijn er mogelijkheden om een BKR check te omzeilen bij sommige creditcardaanbieders. De aanbieder mag dan niet bij het BKR checken of jij een (negatieve) BKR registratie in het systeem hebt staan. Het voordeel hiervan is dat je ondanks je negatieve BKR registratie toch kunt genieten van de voordelen die een creditcard kan bieden. Onder andere via Viabuy, Bunq, Veritas en een ICS Go Card kun jij alsnog online in het bezit komen van een prepaid creditcard. Wel moet je van tevoren geld storten op je creditcard en kun je niet meer besteden dan dit bedrag om schulden te voorkomen. Ook voor zakelijke gebruikers die een negatieve BKR registratie hebben, kan er op deze manier alsnog een creditcard worden aangevraagd.

Lees tip:  5 redenen waarom je een aankoopmakelaar nodig hebt bij het kopen van een huis

De standaard voordelen van een creditcard zoals de garantie op aankopen tegen diefstal of vermissing en de mogelijkheid om wereldwijd met de kaart te betalen gelden ook op bovenstaande kaarten.
Een nadeel van een creditcard zonder BKR kan zijn dat je hogere gebruikskosten en rente moet betalen om gebruik te mogen maken van de creditcard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *