Wel of geen bouwkundige keuring

Wel of geen bouwkundige keuring bij aankoop van een woning?

Het ontdekken van verborgen gebreken is het laatste waar je op zit te wachten bij het kopen van een nieuwe woning. Daarnaast is het zeker mogelijk dat wanneer je deze verborgen gebreken eenmaal ontdekt, dat de kosten om deze te op te lossen behoorlijk hoog oplopen. Hier zit je al helemaal niet op te wachten. Om dit te voorkomen wordt het aangeraden om de nieuwe woning eerst bouwkundige te laten keuren, voordat je deze officieel in handen neemt. Je kunt eenvoudig een bouwkundige keuring via Huiskeur.nl aanvragen, om te jezelf te garanderen dat geen onverwachte gebreken tegenkomt in jouw nieuwe woning.

Het doel van een bouwkundige keuring

Met een bouwkundige keuring krijg jij als toekomstige eigenaar van de woning direct te zien in welke staat deze zich op dit moment verkeert en welke gebreken er aanwezig zijn. Een ervaren inspecteur gaat het hele huis af om zelfs de gebreken die zich in de kleine hoekjes verbergen in kaart te brengen. Alle waarnemingen worden vervolgens in een bouwkundig rapport verwerkt, zodat de staat van de woning in een oogopslag zichtbaar wordt. Voorval voor oudere woningen is het uitvoeren van een bouwkundige keuring erg handig, omdat de staat van woningen met de jaren heen verslechteren.

Wel of geen bouwkundige keuring?

Voor nieuwe woningen is een bouwkundige keuring niet altijd noodzakelijk. Echter is het de verstandigste keuze om dit wel te laten doen voordat je de aankoop van je woning officieel afrondt. Op het eerste gezicht kan zelfs een nieuwe woning er fantastisch uitzien, maar dit hoeft niet te betekenen dat er geen gebreken uit het zicht verscholen zitten. Neem daarom het zekere voor het onzekere en laat jouw toekomstige woning eerst bouwkundig keuren voordat je definitief je aankoop doet.

Lees tip:  Online boekhouden als eenmanszaak

Een bouwkundige keuring aanvragen? Dat kan bij Huiskeur!

Het aanvragen van een bouwkundige keuring kan bij diverse gespecialiseerde bedrijven. Zo kun je eenvoudig een afspraak maken voor een bouwkundige keuring via Huiskeur op een door jouw gekozen datum en zorgt een ervaren inspecteur ervoor dat jouw toekomstige woning klaar is voor gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *