De steigerbuis, waar wordt ze in de praktijk voor gebruikt?

Steigerbuis is een geweldig interessant materiaal waar in de praktijk omwille van verschillende redenen gebruik van kan worden gemaakt. Om te beginnen is het zo dat dit materiaal vooral werd toegepast in zogenaamde stellingen of steigers voor in de bouw. Dit gezegd hebbende kan er vandaag de dag worden vastgesteld dat het ook een bijzonder populair materiaal is om gebruik van te maken in industriële meubels. In ontzettend veel verschillende woningen wordt er al gebruik gemaakt van dergelijke meubels en jouw huis zou zomaar eens de volgende kunnen zijn! 

Wat is een steigerbuis eigenlijk?

Voor een steigerbuis geldt dat het een type materiaal is welke voor verschillende doeleinden kan worden ingezet. Om te beginnen is het natuurlijk zo dat ze ook vandaag de dag nog steeds wordt gebruikt voor het bouwen of realiseren van bouwsteigers of -stellingen. Hiervoor leent dit materiaal zich dan ook werkelijk uitstekend. Dit is echter nog lang niet alles. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat je er op kan rekenen dat steigerbuizen een uitstekend materiaal kunnen zijn om bijvoorbeeld industrieel geïnspireerde meubels mee te realiseren. Het kan hierbij gaan om:

  • Tafels;
  • Rekken;
  • Wandplanken; 

Bovenstaande voorbeelden zijn echter nog niet alles. Bovendien is het namelijk eveneens zo dat je er gebruik van zou kunnen maken om een zelfgemaakt bed mee te maken. In ieder geval zijn de mogelijkheden die erdoor worden aangeboden dus zeer uitgebreid. Dit maakt dat heel wat mensen die ervan houden om creatief bezig te zijn met plezier gebruik maken van dit type materiaal. 

Lees tip:  Waarom investeren in zonnepanelen?

Waarom bestaan er verschillende exemplaren?

Bij het kopen van een steigerbuis zal het je meteen duidelijk worden dat er op de markt tal van verschillende exemplaren zijn terug te vinden. We maken wat dit betreft dan ook een onderscheid tussen de exemplaren van gegalvaniseerd staal en deze vervaardigd uit aluminium. Voor deze laatste geldt dat ze het meest voordelig zijn waardoor ze worden geprefereerd door het merendeel van de mensen. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat er kwalitatieve voordelen verbonden zijn aan de exemplaren die zijn gemaakt van gegalvaniseerd staal. Hier moet je zeker rekening mee houden. 

Hou er naast bovenstaande ook rekening mee dat een steigerbuis in de praktijk aangekocht kan worden in verschillende kleuren. We maken hierbij een onderscheid tussen de kleuren grijs of aluminium en zwart. Voor deze laatste geldt dat ze uiteraard vooral wordt geprefereerd door mensen die van deze buizen gebruik willen maken in meubilair. Voor het vervaardigen van stellingen voor in de bouw spreekt het immers voor zich dat de kleur niet zoveel uitmaakt. 

Hoe bekom je de laagste steigerbuis prijs?

Wil je graag kunnen rekenen op de laagste steigerbuis prijs? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee zal willen en moeten houden. In eerste instantie geldt voor de aluminium exemplaren dat ze merkbaar voordeliger zijn. Wanneer de prijs één van de doorslaggevende factoren is doe je er dan ook zeker goed aan om te kijken in de richting van deze exemplaren. Dat is echter niet alles. Bovendien is het namelijk ook een absolute aanrader om ervoor te kiezen om alle vereiste steigerbuizen in één keer aan te schaffen. Doe je dit? Dan betekent dat namelijk dat je zomaar kan rekenen op de laagste prijs per individuele buis die zal worden aangekocht. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *