Een volledig beeld krijgen over een koopwoning door een bouwkundige keuring

Er zijn verschillende bedrijven die de mogelijkheid op een bouwkundige keuring aanbieden aan iemand die van plan is om een huis te kopen. Indien dit scenario voor jou het geval is dan kan het verstandig zijn om een bouwkundige keuring uit te laten voeren. In dat geval komt er een expert langs die de woning zal inspecteren en de staat van dienst voor deze woning zal bepalen. Als gevolg van de inspectie en een rapport gebaseerd op de verzamelde informatie zal een volledig beeld ontstaan over de woning. Dit komt de besluitvorming meestal ten goede aangezien je op basis van meer informatie een beslissing zal maken.

Onvolledig beeld
Wellicht dat je momenteel een huis op het oog hebt en hier erg enthousiast over bent. Dit enthousiasme is erg begrijpelijk aangezien het ontzettend fijn is om een woning te kunnen kopen. Als de woning tevens voldoet aan jouw persoonlijke wensen en voorkeuren dan kan dit veel enthousiasme en energie leiden. Echter kan dit enthousiasme uit onterechte redenen voortkomen aangezien bij de verkoop van een woning dit huis op de meest aantrekkelijke manier wordt gepresenteerd. De aantrekkelijke manier van presenteren bestaat uit het schieten van uitstekende foto’s waarbij geen volledig beeld wordt gegeven van de woning. Tevens zal de verkopende partij zelden informatie vermelden over de zwakke punten binnen de woning.

Meer informatie als gevolg van een inspectie
Een bouwkundige keuring bestaat uit een inspectie. Deze inspectie wordt gedaan door een expert en zal als gevolg hebben dat er meer informatie verzameld wordt over de woning. Hierdoor zal je een eerlijker en vollediger beeld krijgen van de woning die jij graag zou willen kopen. Hoe meer informatie, hoe beter jouw beslissing vaker is. Tijdens de visuele inspectie van de expert, waarin deze door het huis zal lopen, heb je de mogelijkheid om vragen te stellen. Hierdoor krijg je persoonlijk antwoord op de vragen die je hebt. Je kan tevens aangeven dat je informatie wenst te krijgen over een aantal specifieke punten.

Lees tip:  De Petite Friture Vertigo, een knap stukje design

Zwakke punten bij de woning
Bijna ieder huis heeft wel een aantal zwakke punten, waardoor het eerlijk zal zijn van de verkopende partij om deze punten gewoon te benoemen en uit te leggen. Dit gebeurt echter lang niet altijd, waardoor het belangrijk is om een bouwkundige keuring uit te laten voeren en op deze manier achter de zwakke punten te komen. Deze punten bestaan uit de constructie van de woning. Misschien is de staat van dienst van deze woning wel vervallen en moet er wel veel opknapwerk worden verricht, wat extra investeringen betekent.

Een eerlijke prijs betalen
De bouwkundige keuring zal als gevolg hebben dat er voldoende eerlijke informatie voor jou wordt verzameld. Daarbij geldt dat je tevens de gelegenheid hebt om een indicatie te krijgen van de daadwerkelijke waarde die de woning heeft. Deze waarde kan weleens afwijken van de vraagprijs, aangezien de prijs voor woningen momenteel erg hoog ligt. Door de bouwkundige keuring heb je de mogelijkheid om de prijs voor de woning omlaag te krijgen.

Bron: Keuringshuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *