Verhuizen tijdens de corona crisis

Het zijn rare tijden voor iedereen en eigenlijk wordt het dan ook iedereen aangeraden om zoveel mogelijk binnen te blijven en niet met andere mensen in aanraking te komen. Maar wat als jij net gepland had om te verhuizen in deze periode? Kan dit dan nog wel doorgaan? Zeker! Verhuizingen kunnen vooralsnog gewoon doorgaan, mits je de juiste maatregelen neemt. Lees er hier alles over.

Wanneer kan mijn verhuizing niet doorgaan?

Dat verhuizingen over het algemeen door kunnen gaan, hoeft niet te betekenen dat dit voor elk geval zo is. Er zijn natuurlijk gevallen waar het slimmer is om dit even uit te stellen. Als jij of een van je gezinsleden verkoudheidsverschijnselen vertoont vlak voor de verhuisdag bijvoorbeeld. Daarnaast worden internationale verhuizingen natuurlijk ook een probleem tijdens deze crisis. Veel landen zitten in een algehele lockdown en er zijn veel inreisverboden. Voor deze verhuizingen zul je dus helaas even moeten wachten tot de crisis voorbij is.

Maatregelen van verhuisbedrijven

De maatregelen die gelden voor heel Nederland, gelden natuurlijk ook voor de verhuisbedrijven. Er worden bijvoorbeeld geen handen geschud en er moet voldoende afstand gehouden worden tussen mensen. Dit kan bij een verhuizing natuurlijk lastig zijn, maar het is belangrijk om hier toch rekening mee te houden. Verder worden de meeste betalingen via internetbankieren geregeld, zodat men zo min mogelijk in contact hoeft te komen via contant geld of een pinpas. Natuurlijk hebben niet alle verhuisbedrijven dezelfde regels, maar dit zijn wat zaken die je in deze tijden bij veel verhuisbedrijven tegen zal komen.

Lees tip:  Een Gids voor Het Vinden van De Perfecte Makelaar in Almelo

Wat kun je zelf doen?

Buiten het feit dat verhuisbedrijven maatregelen nemen, kun je natuurlijk zelf ook al het een en ander doen om de verhuizing zo veilig mogelijk te laten verlopen. Zorg er in ieder geval voor dat alles wat in dozen kan ook in dozen zit en maak het nog even schoon voordat je het inpakt. Zorg er daarnaast voor dat je eventuele aanwijzingen op voldoende afstand geeft en zorg voor eigen vervoer naar de woning. Het is namelijk vaak niet meer mogelijk om met de verhuiswagen mee te rijden. Tot slot, extra hulp van familie en vrienden tijdens een verhuizing is natuurlijk super handig, maar in deze tijd niet de bedoeling. Zelf een tandje bij zetten dus en ontvang hulp van verhuisbedrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *