Hypotheek met BKR registratie

Hypotheek met BKR registratie? Hoe zit dat nu precies?

Bureau Krediet Registratie is een stichting die allerlei soorten kredieten registreert. Het BKR registreert leningen die consumenten afsluiten bij een kredietverstrekker. Zo’n registratie heet een BKR-registratie. Bijna iedere volwassene in Nederland heeft wel een BKR-registratie. Ongeveer tien miljoen consumenten staan geregistreerd bij het bureau.

Wanneer krijgt u een BKR-registratie?

Banken en kredietverstrekkers zijn verplicht om een nieuw krediet van boven de 250 euro door te geven aan het Bureau Krediet Registratie. Als u zo’n krediet afsluit, wordt het automatisch geregistreerd bij het BKR. Zo kunnen andere kredietverstrekkers inzien of u elders al geld hebt geleend en of u betalingsproblemen heeft of heeft gehad. Een BKR-registratie wordt gedaan bij creditcards, rood staan bij de bank, maar ook bij een maandelijks te betalen telefoonabonnement bijvoorbeeld. Wanneer een telefoonabonnement in maandelijkse termijnen wordt afbetaald en de lening voor het toestel hoger is dan 250 euro wordt dit gezien als een lening bij het telecombedrijf.

Soorten codes voor BKR-registratie

Iedere kredietverstrekker is verplicht om elk afgesloten krediet te registeren bij het BKR. Binnen de wereld van het BKR worden veel verschillende termen gebruikt. Zo wordt er gebruik gemaakt van verschillende soorten BKR-coderingen. Elke codering heeft een eigen betekenis. Zo staat de code A voor achterstandscodering, code H voor herstelcodering, code 1 voor betalingsregeling, code 3 voor afboeking of kwijtschelding, code 4 voor onbereikbaarheid en code 5 voor preventieve betalingsregeling hypotheek.

Hypotheek aanvragen met-BKR registratie

Als u een huis wilt kopen, is vaak een hypotheek nodig. Deze lening wordt berekend op basis van uw inkomen en leningen die u open heeft staan. De kredietverstrekker raadpleegt bij het beoordelen van uw lening- of hypotheekaanvraag het BKR register. Wanneer zij één of meerdere negatieve registraties zien, zullen zij in de meeste gevallen besluiten u geen lening of hypotheek te verstrekken. Staat u negatief geregistreerd bij het BKR, dan betekent dat doorgaans dat u een betalingsachterstand heeft gehad van 60 dagen of langer. De hypotheekverstrekker ziet u dan als potentiële wanbetaler. Bij een hypotheekaanvraag worden niet alleen uw inkomen en uitgaven beoordeeld, maar ook eerdere leningen worden in acht genomen. Een afgesloten hypotheek wordt niet door het BKR geregistreerd, tenzij er een betalingsachterstand ontstaat van die maandtermijnen. Een hypotheek met BKR is dus zeker wel mogelijk.

Lees tip:  Kosten van de aanschaf van een eigen woning

Opvragen van uw BKR-overzicht

Bent u nu benieuwd naar uw huidige BKR-overzicht? Het opvragen van dit overzicht is gratis en neemt slechts enkele minuten in beslag. Op de website van het Bureau Krediet Registratie kunt u uw kredietgegevens opvragen, indien u die heeft uiteraard. Maak een account aan, identificeer uzelf aan de hand van iDIN en ontvang enkele minuten na uw aanvraag online een inzage in uw BKR-overzicht. Een keer per jaar is het mogelijk om gratis uw BKR-gegevens op te vragen en deze in te zien. Wanneer u dit vaker wilt doen, zit hier wel een kleine vergoeding aan vast.

Hoe kom ik van mijn BKR-registratie af?

Wilt u geld lenen met BKR dan is het mogelijk om van deze registratie af te komen. Dynamiet Nederland is de specialist in uw BKR-registratie verwijderen. Kredietdossiers worden doorgelicht en kredietverstrekkers worden gewezen op de zwaarwegende belangen van consumenten. Met deze belangenafweging worden kredietverstrekkers gedwongen de negatieve BKR-registraties te verwijderen; ook al is de registratie terecht. De Hoge Raad heeft bepaald dat een registratie verwijderd moet worden als uw persoonlijke belang zwaarder weegt dan het algemeen belang van de kredietverstrekkers. Om BKR-codering vrij te worden, kunt u Dynamiet inschakelen. Aan de hand van een checklist wordt gekeken of uw registratie verwijderd kan worden. Vraag vandaag nog een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan om na te gaan hoe u geholpen kan worden om codering vrij te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *