Sloopprojecten? De ene verbouwing is de andere niet!

Een nieuwe woning aangekocht en wilt u verbouwen? Uw huidige woning aanpassen of uw bedrijfspand uitbreiden? Dit kan uiteraard, met een kleine of grote verbouwing, maar wees u bewust van de risico’s want slopen en verbouwen is een vak op zich! 

Het plannen van een verbouwing of sloopwerkzaamheden

Het is van groot belang om voorafgaand aan uw sloop of verbouwing ruim de tijd te nemen voor een goede planning en gedegen vooronderzoek. Probeer bijvoorbeeld zoveel mogelijk gegevens over de slooplocatie te weten te komen, ook al is het uw eigen woning. Vraag documentatie op bij uw gemeente en stel voor een groot project een toezichthouder aan, dat bevordert de stroomlijning van de werkzaamheden. Een grote misvatting bij sloopprojecten is dat het tijd nemen voor een goede planning en een uitgebreid vooronderzoek zorgt voor uitloop en het u dus alleen maar geld kost. Maar juist met een goede planning worden tegenvallers als onverwacht asbest voorkomen. Hiermee bespaart u kosten!

Overlast door stof

Een probleem wat zich voor kan doen bij een verbouwing of sloop is vaak het stof en gruis dat vrijkomt. Omwonenden of voorbijgangers wilt u niet bedelven onder een pak stof. Daarom moeten er gerichte maatregelen worden genomen zoals het hermetisch afsluiten van het gebouw bij een binnensloop of het zo lang mogelijk laten staan van de buitenmuur bij een buitensloop. Een sproeikanon om alles goed nat te houden is ook nog een oplossing.

Asbestinventarisatie

Wanneer u bewoner bent van een huis dat gebouwd is tussen 1945 en 1994 en u wilt dit slopen, is er altijd een asbestinventarisatie nodig. Er wordt onderscheid gemaakt tussen hechtgebonden en niet-hechtgebonden asbest. Niet hechtgebonden asbest is zacht en erg schadelijk en dient veilig en beschermd te worden verwijderd. Hechtgebonden asbest is hard en minder schadelijk. Via een asbestinventarisatie kunnen de risico’s worden vastgesteld. Het is het beste om het zekere voor het onzekere te nemen.

Lees tip:  Elk interieur is geschikt voor een PVC vloer

Het juiste bedrijf

Veel verbouw -en sloopbedrijven bieden hun diensten online aan. Echter, doe van tevoren goed onderzoek en kies het bedrijf dat het beste bij u past. Het is belangrijk om asbest te verwijderen door een gecertificeerd bedrijf. Vraag om een adviesgesprek en de verschillende kwaliteitskeurmerken zodat u er zeker van bent dat uw woning op een veilige manier gesloopt of verbouwd kan worden!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *