verzekeringen vergelijken

Handige tips om te besparen op uw verzekeringen

Wij Nederlanders houden ervan om ons goed te verzekeren. Gemiddeld hebben we namelijk zo’n acht verzekeringen per persoon(!). Tegelijkertijd staan we erom bekend dat we – waar mogelijk – graag zuinig aan doen met ons geld. Als het gaat om verzekeringen, kunnen we echter vaak nog veel besparen. Veel Nederlanders sluiten namelijk een verzekering af en kijken er vervolgens niet meer naar om. Zonde, want jaarlijks blijven vergelijken loont! Naast goed vergelijken is er nog een aantal andere manieren om te besparen op de verzekeringskosten, bijvoorbeeld via het afsluiten van een verzekeringspakket. Ook kunt u kiezen voor een persoonlijke bespaarservice. U leest er meer over in deze blog.

Besparen door te vergelijken

Verzekeringspremies veranderen ieder jaar. Desondanks wisselt maar een klein percentage van de Nederlanders jaarlijks van verzekeraar. Op bijvoorbeeld de zorgverzekering bespaart u, door goed te vergelijken, al gauw tientallen tot wel honderd euro per jaar. Het is het dus zeker waard om goed te blijven vergelijken.

Het vergelijken van verzekeringen doet u eenvoudig online. Het is daarbij aan te raden om gebruik te maken van een onafhankelijk platform. U selecteert het type verzekering en u vult wat basisinformatie in. Op basis van deze gegevens krijgt u het aanbod te zien dat aan uw voorwaarden voldoet. Het aanbod is op prijs gesorteerd.  Zo vind u eenvoudig de voordeligste optie. 

Een verzekeringspakket afsluiten

Als u wilt besparen op uw verzekeringskosten (en wie wil dat nou niet?), kunt u er ook voor kiezen om alle verzekering onder te brengen in één pakket. Dit wordt een ‘verzekeringspakket’ genoemd of ‘alles-in-één verzekering’ genoemd. U kunt ervoor kiezen om het totale verzekeringspakket onder te brengen bij dezelfde verzekeringsmaatschappij, maar het is doorgaans nóg voordeliger om deze samen te stellen bij een onafhankelijke partij, zoals Vergelijkdirect. Via Vergelijkdirect sluit u namelijk de voordeligste verzekeringen af bij verschillende verzekeraars, die vervolgens in hetzelfde pakket worden ondergebracht. Per afgesloten verzekering ontvangt u bovendien een aantrekkelijke korting. Zo stelt u eenvoudig het meest voordelige verzekeringspakket samen, heeft u één maandelijkse afschrijving op uw bankrekening en heeft u in geval van schade slechts één contactpersoon. Wel zo handig.

Lees tip:  Verzekeringen Aegon opzeggen

Persoonlijke bespaarservice

Als u er 100% zeker van wilt zijn dat u niet te veel betaalt, dan kunt u gebruikmaken van de persoonlijke bespaarservice van Vergelijkdirect. Met deze service wordt er samen met u gekeken of u wel goed verzekerd bent en op welke manier u geld zou kunnen besparen. Gemiddeld bespaart u met deze persoonlijke service tot wel 350 euro op jaarbasis. Met een eigen bespaarcoach wordt er jaarlijks opnieuw naar uw persoonlijke situatie en het verzekeringsaanbod gekeken. Op deze manier betaalt u – ook in de toekomst – nooit te veel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *