Is je chalet verzekeren interessant of niet?

Het kopen van een tweede woning of een zogenaamde vakantiewoning is vandaag de dag populairder dan ooit. Dat heeft te maken met het feit dat mensen op zoek zijn naar een goede belegging voor hun oudere leeftijd waar ze mogelijks ook nog zelf van kunnen genieten. Wanneer dat eveneens geldt voor jou zal je tot de vaststelling komen dat het kopen van bijvoorbeeld een chalet de moeite meer dan waard kan zijn. Dit is een financieel toegankelijke vastgoedinvestering waar je zeker het nodige genot van zal ondervinden. Wil jij ook graag een chalet kopen en wil je bijgevolg ook wat meer te weten komen over een chalet verzekeren? Lees dan vooral nog verder!

Waarom een chalet verzekeren?

De vraag die veel mensen zich in de praktijk stellen heeft te maken met het feit of hun chalet verzekeren nu al dan niet een interessante keuze is. Dat deze vraag zo veelvuldig wordt gesteld hoeft natuurlijk helemaal niet te verbazen. Het afsluiten van eender welke verzekering brengt namelijk in de praktijk altijd bepaalde kosten met zich mee. Dit gezegd hebbende is jouw chalet verzekeren toch zeker en vast meer dan de moeite waard. Dit zelfs omwille van meerdere redenen. Niet alleen kan je op deze manier immers de dreigingen van buitenaf verzekeren, bovendien is het ook nog eens zo dat je een bescherming kan bieden tegen dreigingen die ontstaan binnen in je chalet. Zowel je opstal als je inboedel valt op deze manier zonder probleem te verzekeren.

Soms niet geheel vrijblijvend om je chalet verzekeren

In eerste instantie geldt voor een chalet verzekeren dat er daarvoor geen sprake is van een wettelijke verplichting. Dit gezegd hebbende kan er in de praktijk worden vastgesteld dat dit in bepaalde gevallen wel degelijk zo is. Althans, er is geen sprake van een wettelijke verplichting, maar er zal wel een verplichting worden opgelegd door de bank waar je een beroep op doet voor de hypotheek. Een kredietverstrekker vereist in het geval van een hypotheek dan ook altijd dat je kiest voor een opstalverzekering voor de looptijd van het krediet. Doe je dat niet? Dan zal dat er doorgaans voor zorgen dat de aangevraagde hypothecaire lening zal worden geweigerd. Dit is dan ook alvast een zeer belangrijke reden om ervoor te kiezen om je chalet te laten verzekeren. Dit uiteraard tenzij je ervoor hebt gekozen om de chalet volledig uit de hand te betalen. Let op, het spreekt voor zich dat ook in dat geval je chalet verzekeren nog altijd zeker de moeite waard zal zijn.

Lees tip:  Handige tips om te besparen op uw verzekeringen

Let op! Ga je de chalet verhuren of niet?

Ga je, je chalet verzekeren? Dan zijn er met zekerheid een aantal verschillende zaken waar je rekening mee zal willen houden. Eén van deze zaken heeft bijvoorbeeld betrekking tot het feit of je de chalet gaat verhuren of niet. Het spreekt voor zich dat dit in de praktijk helemaal geen probleem is, ware het niet dat je dit wel moet aangeven aan je verzekeraar. Doe je dat niet en treedt er op een zeker ogenblik schade op tijdens een verhuurperiode? Dan zal dat als gevolg hebben dat deze schade niet ingedekt zal worden met alle vervelende gevolgen van dien. Denk dus in ieder geval grondig na of je er al dan niet voor gaat kiezen om jouw chalet te verhuren.

Ook iets anders nodig? Bekijk dan de website van https://www.eerdmans.nl/ voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *