Wat te doen met een notitieboek?

Er valt van alles te doen met een notitieboek en geheid dat je er ook één thuis hebt liggen. Vaak genoeg is het zo dat je dit soort boekjes bijna niet gebruikt en dat is erg zonde. Want elke dag je bedenkingen opschrijven op papier brengt rust en schep orde in je hoofd. Daarom is het aan te raden om intensief gebruik te maken van een notitieboek. Een aantal ideeën om effectief gebruik te maken van je lege notitieboek.

Gebruik je notitieboek voor recepten

Al jouw recepten in één handig boekje. Wie wil dat nu net? Je hebt alle recepten direct bij de hand en kunt ze gebruiken wanneer je ze nodig hebt. Het leukste van recepten in een notitieboek is dat je er je eigen recepten in kunt bewaren, maar schuw het niet om recepten van vrienden of familie te noteren.

Schrijf al je herinneringen op

Vaak kan je leuke gebeurtenissen in het verleden nog wel herinneren, maar niet in detail. Daarom is het aan te raden om je herinneringen op te schrijven in een notitieboek. Zo kun je op een later tijdstip in detail herinneringen terughalen. Hoe leuk is het niet dat je een boekje hebt waar je alle leuke gebeurtenissen in terugvindt? Zo hoef je nooit ver te zoeken en te graven in je geheugen.

Noteer quotes in je notitieboekje

Je vindt ze overal, mooie quotes. Denk aan inspirerende quotes, grappige quotes, lees quotes en quotes uit je favoriete serie. Ze zijn simpelweg overal te vinden. Schrijf ze vooral op in je notitieboekje om ze niet te vergeten en op een later tijdstip te kunnen terugvinden. Het siert je notitieboekje om ze te vullen met mooie oneliners.

Lees tip:  Verbeter uw huis met het advies hier

Zet je ambities op een rijtje in een notitieboekje

Iedere persoon heeft ze, ambities. Dat kunnen langetermijnambities zijn, maar ook kortetermijnambities. Het mooie van een notitieboekje is dat je ze allemaal op een rijtje kunt zetten. Op papier ziet het er allemaal een stuk overzichtelijker uit dan in je hoofd. Daarnaast zie je direct wat je al hebt bereikt.

Wat is je favoriete film?

Iedereen houdt van films. Een tip is om je notitieboek te gebruiken voor een overzicht van films die nog uitkomen en die je nog wilt zien. Of noteer de films die je al hebt gezien. Maak een lijstje van films met jouw favoriete acteurs. Je kunt met het noteren van films op deze manier alle kanten op.

Bewaar je wachtwoorden in je notitieboekje

Tegenwoordig heb je op internet zoveel accounts en hopelijk heb je moeilijk wachtwoorden gekozen. Maar met zoveel wachtwoorden raakt het overzicht zoek. En overal hetzelfde wachtwoord voor gebruiken is natuurlijk niet heel slim. Een tip is daarom om je wachtwoorden in een Nuuna notitieboek te noteren. Zo raak je ze nooit meer kwijt en als ze op internet eenmaal zoek raken kun je er in je notitieboekje altijd bij. Wel even aanpassen

zodra je wachtwoorden gaat wijzigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *