Het verhuren van een woning: hoe werkt dat? 

Ga je verhuizen maar wil je jouw oude appartement of huis niet verkopen? Dan kan je hem ook verhuren. Zo kan je jouw huis verhuren rotterdam, Amsterdam of in elke stad die je maar wilt. Het is namelijk een slimme manier om geld te verdienen. Via het verhuren van jouw huis krijg je maandelijkse inkomsten, wat ervoor zorgt dat jij nog een mooi bedrag krijgt bovenop het salaris dat je via je werk krijgt. Het is dus gewoon een extra inkomstenbron. Het is daarom ook een slim om in vastgoed te investeren. Echter zijn de regels tegenwoordig wel wat strenger aan het worden omtrent het verhuren van woningen.  

Exclusief verhuren aan expats 

Wil je graag mensen helpen en toch je huis verhuren? Dat kan. Je kan namelijk jouw huis verhuren aan expats. Als je dit doet, bied je expats een kans om zich tijdelijk te vestigen in Nederland, waardoor zij hun studie of werkzaamheden kunnen blijven volhouden. Deze expats kunnen namelijk behoorlijk wat stress krijgen als zij op zoek moeten gaan naar een woning. Stel je voor dat jij graag wilt wonen of studeren in het buitenland en je kunt nergens terecht. Dat zou ontzettend veel spanning en onzekerheid veroorzaken. Daarom is het fijn als sommige mensen hun huis expliciet aan expats verhuren.  

Super service met behulp van een website 

Wil je graag je huis verhuren, maar weet je niet helemaal waar je moet beginnen? Dat is geen probleem. Er zijn verschillende bedrijven die jou kunnen helpen met het verhuren van je huis. Je zal hiervoor een klein bedrag moeten betalen, maar je krijgt hier wel wat voor terug. Als je via een bedrijf jouw woning verhuurt, worden er namelijk professionele foto’s van jouw woning gemaakt, kom je op alle grote websites in binnen- en buitenland terecht, wordt een potentiële huurder uitvoerig onderzocht, krijg je financieel advies, krijg je hulp bij het opstellen van een huurovereenkomst en krijg je begeleiding met het uittrekken van de huurders.  

Lees tip:  5 redenen waarom je een aankoopmakelaar nodig hebt bij het kopen van een huis

Hoe zit het met die regels? 

Je kan dus veel geld verdienen in het vastgoed. Met het verhuren van een woning of zelfs al van een kamer, heb je een mooie inkomstenbron. Echter zijn de regels voor het verhuren van woningen streng. Dit komt vanwege het grote woningtekort dat heerst in Nederland. Veel starters komen daardoor niet aan een woning en kunnen alleen maar woningen huren. Sommige verhuurders vragen vervolgens ook nog eens veel te veel huur en worden daarom huisjesmelkers genoemd. Als je niet mensen wilt uitbuiten, maar wel graag je woning wilt verhuren is het slim om een huurprijscheck te doen. Zo weet je wat een geschikte prijs is om voor de woning of kamer te vragen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *