Bromo vulkaan

Hoe bezoek je eigenlijk een actieve vulkaan  

In Indonesië heb je een aantal actieve vulkanen. De Bromo vulkaan is er hier onder andere een van. Ik heb best wel wat dingen op mijn bucket list staan en het bezoeken van een vulkaan is daar toch wel een van. Ook al vind ik het idee best beangstigend dat het een actieve vulkaan is, het is naar mijn idee toch iets wat je een keer in je leven gezien moet hebben. Als het dan op de planning zou staan, wat voor mij op dit moment nog niet het geval is, moet je natuurlijk wel goed voorbereid die kant op gaan. 

Allereerst zijn er denk ik wat spullen die handig zijn om mee te nemen. De omgeving van de vulkaan is prachtig, maar er is ook erg veel zand. Om je ogen hiervoor te beschermen lijkt het mij handig om bijvoorbeeld een zonnebril mee te nemen. Verder is ee sjaal ook erg handig om jezelf te beschermen als er een zandstorm gaande is. Ook kan het zo zijn dat je die prachtige zonsopgang niet wil missen, maar hierbij moet je rekening houden met het feit dat het ‘s ochtends aardig frisjes kan zijn. Een aantal extra laagjes kleding is daarom geen overbodige luxe. 

Bromo vulkaan

De verdere voorbereiding 

Om de berg Bromo te bereiken is er geen heftige intense hike nodig. Wel is het volgens mij zo dat de krater bijvoorbeeld erg stoffig is, wat dichte schoenen wel handig maakt. Sowieso is het ondanks dat het niet een hele intense hike is, handig om wel goede stevige schoenen aan te trekken. Naast het genoemde feit dat het wat koeler kan zijn tijdens je bezoek, is de zon nog steeds erg aanwezig. Daarom is zonnebrand ook handig om bij de hand te hebben tijdens je bezoek. Als je het na de voorbereiding nog steeds spannend vind, net zoals ik, kan je de vulkaan misschien bezoeken met een tour. Dan weet je bijna zeker dat het allemaal wel goed moet komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *