Wat is woz bezwaar maken?

Elke woning heeft een WOZ-waarde. Met behulp van deze waarde worden belastingen en heffingen vastgesteld. Hierbij kan je onder andere denken aan onroerendezaakbelasting. Wanneer je een huurhuis hebt, bepaald de WOZ-waarde van het huis hoe hoog de huurprijs zal zijn. De WOZ-waarde wordt bepaald door gemeenten. De berekening van gemeenten is gebaseerd op verkoopcijfers. De WOZ-waarde van onroerend goed kan daarom elk jaar veranderen. Als je eigenaar bent van een huis of bedrijfspand, is het mogelijk dat je per jaar meer belasting moet betalen wegens een verandering in de WOZ-waarde. Indien je het niet eens bent met de WOZ-waarde van jouw onroerend goed, kan je woz bezwaar maken

Waarom is woz bezwaar maken aan te raden?

Bezwaar maken is wegens verschillende redenen aan te raden. Het is namelijk cruciaal dat de WOZ-waarde van een onroerend goed juist is. Deze waarde heeft invloed op verschillende zaken. Om mee te beginnen bepaalt de WOZ-waarde de hoogte van de belasting. Vervolgens zorgt de WOZ-waarde ervoor dat de juiste kopers worden aangetrokken tot het pand. Tot slot kan de WOZ-waarde invloed hebben op de hoogte van de hypotheek. De waarde kan leiden tot een korting in de hypotheek. Wanneer je het gevoel hebt dat de WOZ-waarde van jouw pand niet klopt, moet je zeker woz bezwaar maken. De WOZ-waarde van een pand heeft te veel invloed op andere zaken. 

Hoe kan je zelf woz bezwaar maken?

Om woz bezwaar te maken heb je een aantal gegevens nodig. Dit zijn onder andere je naam, je eigen adres en het adres van het onroerend goed. Verder moet je bij het maken van bezwaar duidelijk je argumentatie vermelden. Om woz bezwaar te maken moet je een formulier invullen. Het invullen van dit formulier gaat erg snel wanneer je alle gegevens bij de hand hebt. Bovendien is woz bezwaar maken geheel kosteloos. Bijgeval je een woz bezwaar indient, gaat dit bezwaar direct naar de gemeente toe. Dit maakt het maken van bezwaar gratis. 

Lees tip:  Voordelen van een creditcard zonder BKR

Hoe lang heb je de tijd voor woz bezwaar maken?

Je kunt met diverse argumenten woz bezwaar maken. Je kunt bijvoorbeeld van mening zijn dat de WOZ-waarde van jouw onroerend goed te hoog of te laag is. Het maakt in principe niet uit wat je argumentatie is, woz bezwaar maken kan altijd.

In de WOZ-beschikking staat wat de WOZ-waarde van jouw onroerend goed is. Elk jaar krijg je een WOZ-beschikking. Als je de beschikking ontvangt, kan je binnen zes weken bezwaar maken tegen de WOZ-waarde. Houd dit termijn goed in de gaten. Mits dit termijn is verstreken, zal het bezwaar niet-ontvankelijk worden verklaard. Dat betekent dat er geen inhoudelijke behandeling zal plaatsvinden wegens het gebrek aan de formele vereisten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *