Wat is een draagarmstelling precies?

Veel bedrijven hebben tegenwoordig een grote voorraad nodig. Consumenten bestellen namelijk veel meer en bedrijven willen niet zonder voorraad zitten. Het is ook van groot belang om een grote voorraad te hebben, maar waar sla je dit op? Veel bedrijven hebben een magazijn en hier worden alle voorraden opgeslagen. Het magazijn moet op de juiste manier ingericht worden, zodat het personeel efficiënt te werk kan gaan. Ook moet het magazijn op een veilige manier ingericht worden, zodat er geen bedrijfsongevallen plaats kunnen vinden. Bij het inrichten van een magazijn moet je op veel dingen letten en is het sowieso van belang om de juiste stellingen aan te schaffen. Een doorrolstelling en draagarmstelling zijn bijvoorbeeld heel erg handig om te hebben. Een dergelijke armstelling is heel erg handig voor bouwbedrijven, maar wat is het nu precies? Onderstaand vertellen we er meer over!

Wat is een draagarmstelling?

Deze speciale stellingen zijn ideaal om te hebben en worden vaak gebruikt door bouwbedrijven. Bouwbedrijven hebben namelijk opslag nodig voor het materiaal dat ze gebruiken tijdens diverse projecten. Een draagarmstelling is ideaal voor het opslaan van zware, langere goederen zoals houtpakketten, buisprofielen en constructieonderdelen. De draagarmstellingen kunnen natuurlijk ook door andere bedrijven gebruikt worden, maar het is vooral bedoeld voor langere goederen. Toch hebben veel bedrijven moeite met het kopen van een draagarmstelling en dit komt doordat er een ruim aanbod is. Het ruime aanbod maakt het voor veel bedrijven erg lastig. Draagarmstellingen zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Wanneer je een draagarmstelling nodig hebt, is het natuurlijk handig om te weten hoe je de juiste moet uitkiezen. Wil je weten waar je op moet letten? Je kunt het hieronder allemaal lezen!

Lees tip:  Online boekhouden als eenmanszaak

Verschillende soorten stellingen

Er zijn verschillende soorten draagarmstellingen en deze verschillen vooral in de belastbaarheid. Zo zijn er lichte stellingen die goederen kunnen dragen met minder belasting en deze kunnen ook handmatig geladen worden. Medium stellingen kunnen ook met de hand geladen worden en hebben een belastbaarheid van 480 kg per arm. Daarnaast heb je een zware draagarmstelling en deze is vooral bedoeld voor het opslaan van hele zware goederen. Wanneer je een draagarmstelling wilt kopen, is het dus van belang om naar de goederen te kijken die je wilt opslaan. Het gewicht van het materiaal bepaalt vaak welke stelling je precies moet kopen. Een expert op het gebied van stellingen kan je hierbij ook goed helpen en ervoor zorgen dat je de juiste stelling hebt.

Op maat laten maken

Een stelling moet natuurlijk precies passen in het magazijn en dit betekent dat een draagarmstelling soms op maat moet worden gemaakt. Dit is natuurlijk een stuk duurder, maar op deze manier weet je zeker dat de stelling goed in het magazijn staat. Het is van belang om een betrouwbare stelling specialist te vinden op het internet. Niet iedere specialist kan een stelling op maat maken en daarom is het van belang om er één te vinden. Vergelijk de verschillende partijen met elkaar, zodat je ook echt de juiste keuze kunt maken.

MDO Group: de rekken specialist voor bedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *