Een roljaloezie is de heetste trend op het gebied van raamdecoratie

Ben jij op zoek naar nieuwe raamdecoratie, dan is een roljaloezie een uitstekende keuze. De naam zegt het al een beetje, dit zijn gordijnen die lijken op jaloezieën, maar die je wel op kunt rollen. Ze bestaan dan ook uit stof, 2 lagen om precies te zijn, die over elkaar heen kunnen schuiven. Eén van de lagen is doorzichtig en de andere is dat niet. Door de roljaloezieën te bedienen schuif je de banden met stof langs elkaar en kun je het donkerder en lichter maken in de ruimte. Een roljaloezie kan dan dus ook als zonwering worden gebruikt en als een manier om inkijk te voorkomen. Daarbij is het ook nog erg trendy en een schitterende toevoeging aan je interieur.

Verschillende soorten roljaloezie

Als jij besloten hebt dat een roljaloezie voor jou een goed idee is, dan zal je versteld staan van de opties die er zijn. Allereerst zijn deze stijlvolle gordijnen te krijgen in allerlei kleuren en kun je soms uit honderden verschillende mogelijkheden kiezen. Ook de breedte van de banden bepaal je zelf. Hoe smaller, hoe meer ze op echte jaloezieën lijken en hoe breder, hoe moderner. En als laatste kun je overwegen om een elektrische bediening te kiezen. Handmatig is standaard, maar door elektrisch te nemen wordt het bedienen van je roljaloezieën nog gemakkelijker en soepeler.

Bepaal zelf hoeveel je blokkeert

Deze roljaloezieën houden de zon tegen, zodat je het binnen lekker koel kunt houden. Je stelt ze zelf op zo’n manier in dat de zonnestralen wel worden tegengehouden, maar het binnen wel voldoende licht blijft. Daarbij is dit type gordijn een ideale manier om wat privacy te bewaren, maar toch goed naar buiten te kunnen kijken. ’s Avonds doe je je roljaloezie volledig dicht en kan niemand zien wat er binnen gebeurt. Op die manier bepaal je zelf wat je blokkeert, hoe veel je naar buiten kunt kijken en hoeveel er naar binnen gekeken kan worden.

Lees tip:  Comfortabel wonen zonder zorgen door uitbesteden VvE beheer

Enkele varianten

Je kunt een roljaloezie gebruiken in de woonkamer, maar met een paar kleine veranderingen zijn ze ook uitstekend geschikt voor andere situaties. Kies bijvoorbeeld voor een waterafstotende stof, en je kunt ook roljaloezieën in de keuken of de badkamer ophangen. Een andere optie die je hebt is om te kiezen voor een verduisterende stof. Als je de jaloezieën dan volledig sluit, dan kan er nauwelijks nog licht bij komen en zijn ze ideaal voor de slaapkamer. Er is van alles mogelijk, dus vraag je specialist om hulp.

Koop je roljaloezie online

Lijkt een roljaloezie jou een perfecte optie, dan kun je deze heel goed online bestellen bij HEWO Raamdecoratieshop.nl. Daar zijn de prijzen lager en de mogelijkheden groter. Daarbij staat er ook een team deskundigen klaar die je kunt bellen en kun je kleurstalen aanvragen als je de stof toch eerst in het echt wilt zien. Bij een webwinkel vind je vast de roljaloezieën die perfect aansluiten bij jouw situatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *