Een bedrijfspand kopen of huren?

Heb je een nieuwe ruimte nodig voor je bedrijf? Dan is het misschien tijd om een nieuw bedrijfspand aan te schaffen of te huren. Er zit een aardig groot verschil tussen een bedrijfspand kopen of huren, en welke optie het beste is kan bepaald worden door de situatie van je bedrijf te bekijken. Door te kijken naar je inkomsten, uitgaven en het uitbreiden van je bedrijf in de toekomst kan je bepalen wat de beste keuze is voor je bedrijf in de toekomst. Beslis zo of je een bedrijfspand moet kopen of huren!

De beste keuze voor jouw bedrijf

Een bedrijfspand huren is de ideale optie als je tijdelijk uit je eigen ruimte moet vanwege een verbouwing of andere omstandigheden. Bij het huren van een bedrijfspand heb je geen groot budget nodig als eerste investering en kan je zelf bepalen hoe lang je gebruik gaat maken van het pand. Je betaalt maandelijks voor het huren van de bedrijfsruimte en het is ideaal als tijdelijke oplossing voor het uitbreiden van je bedrijf. Je kan ervoor kiezen om langer in dit pand te blijven, maar als het een permanente investering is kan je misschien een bedrijfspand gaan kopen.

Bij het kopen van een bedrijfspand kan je een bedrijfshypotheek afsluiten. Het nadeel is dat je hier een deel van de koopprijs zelf moet financieren, vaak rond de 30%. Het overige bedrag moet je terugbetalen als lening met rente. Dit kan je net zien als de huur die je moet betalen bij de andere optie. Een bedrijfspand kopen is een betere oplossing als je zeker weet dat je bedrijf in de toekomst nog blijft groeien en de ruimte nodig zal blijven voor een langere periode van tijd. Het kopen van een bedrijfspand is als een investering in je bedrijf.

Lees tip:  De Ultieme Vergaderervaring: Overnachten op een Bijzondere Locatie

Een bedrijfshypotheek afsluiten

Er zijn een aantal regels waar je aan moet voldoen als bedrijf om een bedrijfshypotheek af te sluiten. Zo moet je bijvoorbeeld een bepaald bedrag als basis hebben. Ook moet je een vast maandelijks inkomen hebben om de lening te verkrijgen. Een bedrijfshypotheek is echter de ideale manier om een nieuw bedrijfspand te financieren als je niet genoeg geld hebt voor een compleet nieuw pand, maar toch een investering wil maken voor je bedrijf. Of je beter een bedrijfspand kan huren of kopen is afhankelijk van je situatie, zowel financieel als de situatie van je bedrijf nu en in de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *