Alles over het berekenen van je transitievergoeding

Als werknemer kan het voorkomen dat je geconfronteerd wordt met een situatie waarin ontslag onvermijdelijk lijkt. In zo’n geval is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over je recht op een transitievergoeding. Dit bedrag, bedoeld als financiële compensatie bij ontslag, kan een belangrijk aspect zijn van je vertrekregeling. In dit artikel leggen we uit hoe je de transitievergoeding kunt berekenen en waar je op moet letten.

Wat is een transitievergoeding?

De transitievergoeding is een wettelijk vastgestelde vergoeding die aan een werknemer betaald moet worden bij beëindiging van het dienstverband op initiatief van de werkgever. Dit geldt voor zowel opzegging door de werkgever, ontbinding door de kantonrechter als bij het niet verlengen van een tijdelijk contract.

Hoe wordt de transitievergoeding berekend?

De berekening van de transitievergoeding is gebaseerd op drie factoren:

1.      Het bruto maandsalaris: Het maandsalaris dat je als werknemer verdient, inclusief vaste looncomponenten zoals vakantiegeld en structurele bonussen;

2.      De duur van het dienstverband: Kort door de bocht kun je rekenen met ⅓ maandsalaris voor ieder volledig gewerkt dienstjaar. Gedeeltelijke dienstjaren dien je naar rato te berekenen.

Voorbeeld berekening transitievergoeding

Stel, je verdient € 3.000 bruto per maand, je hebt 8 jaar bij het bedrijf gewerkt en je ontvangt geen extra vergoedingen. De berekening van je transitievergoeding is dan als volgt: (1/3) x 8 jaar x € 3.000 = € 8.000 bruto.

Indien je de exacte berekening lastig vindt om te maken, kun je de Rekenhulp Transitievergoeding gebruiken. Na het invullen van je salaris en de duur van je dienstverband, weet je in 15 seconden de hoogte van de wettelijke transitievergoeding.

Lees tip:  Wat zijn de opties voor het financieren van je zonnepanelen?

Belangrijke aandachtspunten

·        Maximale transitievergoeding: Er geldt een maximumbedrag voor de transitievergoeding. In 2023 bedraagt die € 89.000 of één bruto jaarsalaris indien dat hoger is.

·        Afwijkende regels bij collectief ontslag: Er kunnen afwijkende regels gelden bij bijvoorbeeld een collectieve ontslagronde.

Juridische hulp bij verhogen ontslagvergoeding

Wist je dat de wettelijke transitievergoeding niets zegt over de hoogte van je uiteindelijke ontslagvergoeding? De overheid heeft een formule bedacht om tot een schappelijke ontslagpremie te komen, maar na onderhandeling is er dikwijls meer mogelijk. De mogelijkheid daartoe zit hem in het vinden van de voordelen voor je werkgever. Die is vaak gebaat bij het herstellen van de rust op de werkvloer, het beperken van de loondoorbetaling of het voldoen aan de uitgangspunten van goed werkgeverschap. Het is raadzaam om een arbeidsjurist te raadplegen om te horen wat er na onderhandeling over je ontslagvoorwaarden mogelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *