Zakelijke leaseauto en hypotheek: hoe werkt het?

Als je een ondernemer bent, heb je waarschijnlijk al gehoord van de term ‘zakelijke leaseauto’. Maar wist je dat het hebben van een zakelijke leaseauto invloed kan hebben op je hypotheek? In dit artikel wordt de relatie tussen een zakelijke leaseauto en hypotheek uitgelegd.

Wat is een zakelijke leaseauto?

Een zakelijke leaseauto is een auto die je als ondernemer huurt van een leasemaatschappij. Je betaalt een vast bedrag per maand voor het gebruik van de auto, inclusief onderhoud, verzekering en belasting. Het is een populaire optie voor ondernemers omdat het hen in staat stelt om een auto te rijden zonder de volledige kosten vooraf te hoeven betalen.

Hoe beïnvloedt een zakelijke leaseauto je hypotheek?

Wanneer je een hypotheek aanvraagt, kijkt de hypotheekverstrekker naar je financiële verplichtingen, waaronder je leasecontract. Het maandelijkse bedrag dat je betaalt voor je leaseauto wordt beschouwd als een vaste last. Dit kan invloed hebben op het bedrag dat je kunt lenen voor je hypotheek.

De reden hiervoor is dat hypotheekverstrekkers willen zorgen dat je in staat bent om je hypotheeklasten te betalen, zelfs als je andere financiële verplichtingen hebt. Daarom wordt het bedrag dat je betaalt voor je leaseauto afgetrokken van het bedrag dat je kunt lenen.

Wat kun je doen?

Als je een zakelijke leaseauto hebt en je wilt een hypotheek aanvragen, zijn er een paar dingen die je kunt doen. Ten eerste, je kunt proberen om je leasecontract te herzien. Misschien kun je een goedkopere auto leasen of je leasecontract inkorten. Dit kan helpen om je maandelijkse lasten te verlagen en je leencapaciteit te verhogen.

Lees tip:  Slimme manieren om geld teverdienen en te besparen

Ten tweede, je kunt overwegen om een financieel adviseur in te schakelen. Een financieel adviseur kan je helpen om je financiële situatie te beoordelen en je adviseren over de beste manier om je hypotheek te regelen.

Samenvattend, het hebben van een zakelijke leaseauto kan invloed hebben op je hypotheek. Maar met de juiste planning en advies, kun je nog steeds de hypotheek krijgen die je nodig hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *