marktupdate beleggen

Update van de aandelenmarkt: week 31

Er staat ons wederom een drukke en waarschijnlijk turbulente cijferweek te wachten. Deze week worden de kwartaalcijfers bekend gemaakt van een aantal grote nationale en internationale bedrijven. Wil je beginnen met beleggen of beleg je al en ben je benieuwd wat je deze week kunt verwachten? In deze update vertel ik je er meer over.

Maandag 27 juli

De week begint gelijk goed: op maandag 27 juli kunnen we namelijk de kwartaalcijfers van KPN verwachten. De verwachting is dat KPN een lichte omzetdaling zal presenteren. Het is interessant om te weten welk effect de coronacrisis in de afgelopen maanden op de Nederlandse telecommunicatiegigant heeft gehad, als is de verwachting dat de impact meevalt. Naast KPN, worden op maandag ook de cijfers van onder andere Siemens en Hasbro verwacht.

Dinsdag 28 juli

Op dinsdag 28 juli kunnen we de kwartaalcijfers van onder andere eBay, Visa en McDonald’s verwachten. Het aandeel van McDonald’s heeft zich – na een forse daling tot 137 dollar eind februari – weer weten op te werken naar een koers van rond de 200 dollar. Maar welke cijfers weet het bedrijf dinsdag te overleggen?

Woensdag 29 juli

De maandag en dinsdag zijn slechts een opwarmertje, want op de woensdag (en met name de donderdag) wordt het pas écht knallen. Op deze dag worden onder andere de kwartaalcijfers van Boeing, General Motors, Deutsche Bank, Facebook en het goed-presterende Shopify bekendgemaakt. Allemaal bedrijven waarvoor de afgelopen periode bijzonder hectisch is geweest!

Donderdag 30 juli

Donderdag is de dag waar beleggers het meest naar uitkijken. Op deze dag worden de cijfers van Apple, Amazon, ArcelorMittal, Airbus en Alpabet gepresenteerd. Over Alphabet gesproken: dan hebben we alleen de letter A nog maar gehad. Op deze dag worden namelijk ook de kwartaalcijfers van bijvoorbeeld Ford en Shell gepubliceerd. Een bijzonder interessante dag dus!

Lees tip:  Online brokers vergelijken, moet het echt?

Vrijdag 31 juli

Op vrijdag wacht ons onder andere het rapport van Air France-KLM. Het aandeel van de luchtvaartonderneming daalde in het eerste kwartaal van 2020 natuurlijk fors als gevolg van de coronacrisis en in het tweede kwartaal was – op een kleine piek na – nog geen verbetering te zien. De verwachting is dat Air France-KLM op vrijdag een recordverlies presenteert, maar beleggers zijn vooral benieuwd naar de maatregelen die genomen zullen worden om het tij te keren.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op de aandelenmarkt? Neem dan eens een kijkje op www.beurgenoten.nl.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *