Investeren in onroerend goed? Lees dan eerst dit artikel

Veel mensen vinden vastgoedinvesteringen te complex, maar dat hoeft niet het geval te zijn. Vastgoedinvesteringen zijn vaak investeringen voor ondernemers die graag winst willen maken met het investeren in huizen, grond en panden. 

Maar voor veel mensen is de echte investering het investeren in een eigen onderneming of woning voor de toekomst. In dit blog vertellen we de beste tips voor wanneer je gaat investeren in jouw eerste onroerend goed.

Voorbereiding is alles

Voorafgaand aan het investeren in elk type onroerend goed, is het belangrijk dat u ervoor zorgt dat u een marktanalyse en onderzoek doet. Kijk naar tussen de 50 en 100 eigenschappen in een locatie die u nodig acht, en maak hier een spreadsheet van. Dingen om naar te kijken zijn onder meer reparatie budgets, verwachte huur, en de huidige prijzen. Dit zal u helpen erachter te komen wat de goede investeringen zijn op dat gebied.

Vergeet niet dat er altijd meer vissen in de zee zijn. Het is gemakkelijk om je volledig op een bepaalde eigenschap of deal te richten. Echter, als die ene deal te veel tijd en moeite kost, is het niet echt een deal in de eerste plaats. Ga verder en zorg ervoor dat u de andere grote investeringen die er zijn niet mist. 

Door te lang op één deal te focussen kan je juist goede kansen mislopen, of bijvoorbeeld een grote miskoop doen. Van belang is het dat u ervoor zorgt dat u de juiste informatie opdoet over de bouwsector, bijvoorbeeld via deze website, door het lezen van de juiste blogs en magazines. 

Lees tip:  Update van de aandelenmarkt: week 31

Bij het controleren van beleggingsobjecten, zorg ervoor dat de verzamelde huur alle of bijna alle hypotheekbetalingen die u elke maand heeft, dekt. Wanneer u dit doet, kunt u er zeker van zijn dat u winst maakt. U wilt niet eindigen met een gat in de begroting wat u vervolgens zelf, vanuit uw eigen portemonnee, moet dichten.

Laat business ook echt zakelijk zijn

Laat u niet sturen door emoties en meningen. Investeren in vastgoed is echte business, en het op een zakelijke wijze aanpakken is dan ook van groot belang. De factoren die doorslaggevend moeten zijn voor u in uw overweging zijn de prijs, potentie en mogelijke risico’s. Als u uw emotie, gevoel en meningen van anderen te zwaar mee laat wegen kan het hele sprookje zomaar overgaan.

Wilt u meer informatie over bouwen, onroerend goed en de woonbranche in het algemeen? Kijkt u dan eens op de website Weser ems Wirtschaft, dit is een website gespecialiseerd in de Duitse markt. Dus alle informatie is ook in het Duits. Maar hier leest u interessante informatie over de bouwsector in Europa en Duitsland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *