Voldoende geld voor jouw project

Projectfinanciering is voor veel mensen met een ondernemende geest een uitdaging. Indien jij iemand bent met de ambitie om een bepaald project uit te voeren kan het goed voorkomen dat jij niet in staat bent om voldoende geld bij elkaar te krijgen. Immers kost het bouwen van een compleet nieuwe woning veel geld, gelukkig is het voor projectontwikkelaars wel mogelijk om voldoende hulp te krijgen. Indien jouw ambitie groot en jij voldoende geld nodig hebt om alles bij elkaar te krijgen dan zal jij gaan moeten lenen. Lenen is niet zonder risico’s en daarom is het erg belangrijk dat jij in staat bent een lening af te sluiten met lage rente.

Het belang van lage rente

Het is erg belangrijk dat jouw lening over lage rente beschikt aangezien door de lage rente extra kosten bespaard blijven. Wellicht dat door het afsluiten van een lening jij maar liefst meerdere tonnen moet terugbetalen. In zo’n geval kan een rente van meerdere procentpunten al snel veel geld per jaar kosten. De rente die jij moet betalen komt natuurlijk bovenop het bedrag waarin jij jouw lening terugbetaald. Je maakt dus extra kosten waardoor het belangrijk is om de rente laag te houden. Op deze wijze kan je zo veel mogelijk geld aflossen.

De beste kredietverlener

Afhankelijk van jouw financiële en persoonlijke situatie zullen meerdere kredietverleners jou graag geld willen lenen of een hypotheek willen geven voor een project. Daarom is het verstandig om in gesprek te gaan met meerdere instanties. Op deze wijze kan jij extra kennis opdoen en ervoor zorgen dat jij een helder perspectief krijgt op de ambities die jij hebt. Vervolgens kies jij natuurlijk voor de kredietverlener die de beste opties voordraagt. Of de kredietverlener jou geld wilt geven hangt vaak af van jouw eigen vermogen en anders van het verhaal dat jij doet. Door voldoende onderzoek te doen kan jij een instantie vinden die jou wilt helpen bij het financieren van een project.

Lees tip:  Wanneer bestuurders aansprakelijkheid?

Verhaal en visie

Bij een gesprek met een kredietverlener die noodzakelijk is om project te financieren geldt dat jij in staat moet zijn om uit te leggen hoe jij het geld gaat terugbetalen. Indien deze kredietverlener het idee krijgt dat jij hier niet toe in staat zal zijn dan is de kans dat jij een lening krijgt nihil. Kom dus met een plan waaruit blijkt dat jij gebaseerd op reële verwachtingen veel winst zal behalen in de toekomst en hiermee in staat zal zijn om jouw lening weer terug te betalen. Een overtuigend verhaal kan veel deuren openen indien jij uniek bent in het idee dat jij voordraagt.

Het verloop van jouw project

Misschien dat jij een aantal vragen hebt over jouw project die niet zozeer te maken hebben met geld. Misschien twijfel jij of je überhaupt moet beginnen met jouw project en zo ja op welke wijze jij het project moet uitvoeren. Het helpt vaak om in gesprek te gaan met iemand die een professioneel is in zijn vak en jou advies kan geven bij het uitvoeren van jouw project. Op deze wijze ontwikkel jij een visie, een concreet plan en vind je een manier waarop jij zo min mogelijk kosten zal maken. 

Bron: FinaForte.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *