Wat je moet overwegen voordat je een magnetron of oven aanschaft

Als je van plan bent om een oven of magnetron aan te schaffen, is het goed om over een aantal dingen na te denken. Er zijn namelijk veel verschillende mogelijkheden die meer of minder praktisch zijn, afhankelijk van wat je wensen zijn. Hier vind je een overzicht van de verschillende opties die je hebt en bespreken we andere dingen waar je eens over na moet denken voordat je een magnetron of oven aanschaft.

Verschillende opties

Er zijn veel verschillende opties als het gaat om ovens en magnetrons. Als je alleen op zoek bent naar standaard functies in je oven, kun je kiezen voor een solo oven. Je kunt gebruik maken van boven- en onderwarmte, hete lucht en veel modellen hebben ook een grilstand. Als je naast deze functies ook zo nu en dan gebruik wil maken van een magnetronstand, kun je een combioven aanschaffen. De focus bij dit apparaat ligt bij het bakken en braden, maar de magnetronstand maakt het mogelijk om snel dingen op te warmen. Verwacht je minder gebruik te maken van de oven, maar meer van de magnetron, dan kun je een combimagnetron aanschaffen. Dit apparaat is in de eerste plaats een magnetron, maar heeft ook een ovenfunctie. Deze functie is niet zo sterk en heeft minder opties dan een solo oven. Een combimagnetron is daarentegen wel heel voordelig.

Hoe past het in je keuken?

Als je een keuze hebt gemaakt en weet wat je wil, is het belangrijk om na te gaan hoe dit apparaat het beste past in je keuken. Zo moet je nadenken over het formaat wat je kiest. Ook kun je overwegen om het apparaat te laten inbouwen in je nieuwe keuken. Dit kan een mooie, strakke look geven aan jouw keuken. Een ander niet geheel onbelangrijk detail is de hoogte waarop je het apparaat plaatst. Een oven wordt van oudsher namelijk vaak onder het fornuis geplaatst. Dit is echter geen fijne werkhoogte en dit kan bij veelvoudig gebruik voor overlast zorgen. Houd al deze dingen in gedachte zodat jouw oven of magnetron perfect in jouw keuken past!

Lees tip:  Hoodhunt; snel jouw droomwoning vinden!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *