Kies voor de juiste vermogensbeheer

Wil jij graag gaan beleggen maar heb jij geen idee waar jij moet beginnen? Schakel dan een vermogensbeheerder in! Deze persoon beheert voor jou je geld. Dit kan iemand zijn waarmee jij persoonlijk contact hebt of dit kan online, dan wordt het helemaal automatisch gedaan voor je.

Wat is een goede vermogensbeheerder?

Wat een goede vermogensbeheerder is ligt helemaal aan jouw plan. Voor elk doel is wel een aparte beheerder die daar in gespecialiseerd in is. Dus er bestaat geen ‘beste’ vermogensbeheer. Het is ten eerste erg belangrijk dat jij zelf weet waar jij op wil beleggen. Dus maak eerst een plan en denk na over jouw wensen. Aan de hand hiervan kun jij een vermogensbeheerder kiezen.

Wat doet een vermogensbeheerder?

Een vermogensbeheerder:

Bespreekt jouw financiële situatie en jouw wensen.

Adviseert wat je wel en niet kunt riskeren.

Bepaalt hoe jij jouw doel kunt bereiken.

Legt alle afspraken vast in een overeenkomst.

Opent een beleggingsrekening op jouw naam.

Kiest beleggingen die bij jouw passen.

Koopt beleggingen onder jouw naam.

Stuurt regelmatig rapportages over de waarden.

Kijkt regelmatig of jouw doelen nog actueel zijn.

Herverdeelt je beleggingen als ze niet meer realistisch zijn.

Persoonlijk vermogensbeheer

Bij een persoonlijk vermogensbeheer heb jij persoonlijk contact met jouw beheerder. Deze heeft een aantal gesprekken met je waarin je jouw wensen bespreekt. Als jouw wensen veranderen kun je dit doorgeven een desbetreffende persoon. Het nadeel hiervan is is dat je veel vermogen nodig hebt. Het gaat hier om een bedrag vanaf € 500.000 euro.

Online vermogensbeheer

Lees tip:  Vastgoedfinanciering niet via de bank

Bij een online vermogensbeheer verloopt alles digitaal. Het gaat dan allemaal via de site van de bank. Aan de hand van meerkeuzevragen lijsten kan de site bepalen wat jouw wensen zijn. Je kunt dit al doen vanaf een paar duizend euro, dus dit is makkelijker te behalen dan wanneer je een persoonlijk vermogensbeheer kiest.

Welke kosten zijn er aan verbonden

Ze maken onderscheid tussen aan aantal verschillende soorten kosten. Zo heb je bijvoorbeeld fondskosten, transactiekosten, servicekosten, beheerskosten en btw-kosten. De kosten worden vaak bepaald aan de hand van het bedrag wat jij wilt beleggen. Het gaat hier om een bepaald percentage van de waarde van jouw beleggingen.

Is mijn geld wel veilig?

Dit is een heel belangrijke vraag. Want niemand wil zomaar zijn geld kwijt raken, heel begrijpelijk dus! Let daarom ook goed op voor welke beheerder je kiest. Ze dienen aan een aantal zaken te voldoen. Zoals bepaalde registraties en vergunningen. Zo ben jij er zeker van dat jij de goede hebt gekozen. Zelfs als het bedrijf failliet gaat blijft het geld toch nog van jou. Zorg er ook voor dat het transparant blijft en dat er geen dingen verzwegen worden voor je. Want dan weet jij al snel dat er iets niet klopt. Let ook op dat het onafhankelijk is en dat er geen producten toegevoegd worden van desbetreffende organisatie.

Meer informatie

Voor verdere informatie over de beste vermogensbeheer kun je kijken op internet. Het is heel eenvoudig om informatie te verzamelen. Ook kun je op verschillende sites vermogensbeheerders vergelijken. Zo zie jij welke perfect bij jou past.

Lees tip:  Beleggen in panden



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *