Waarom een huis kopen in Schiedam erg aantrekkelijk is

Schiedam is een stad in Zuid-Holland. Ondanks dat de stad vlakbij Rotterdam ligt, verschillen de twee steden enorm van elkaar. De locatie is erg gunstig, rondom Schiedam ligt de werkgelegenheid bijvoorbeeld erg hoog. Daarnaast is Rotterdam een stad met ontzettend veel recreatiegelegenheden. Je zult je dan ook geen moment vervelen als je in een omliggende stad als Schiedam woont. Voor veel mensen is een huis kopen in Schiedam zelfs nog aantrekkelijker dan een huis kopen in Rotterdam.

Waarom Schiedam de perfecte keuze is

Er zijn verschillende redenen te noemen waarom een huis kopen in Schiedam zo aantrekkelijk is. Zo is Schiedam bijvoorbeeld veel rustiger dan een drukke stad als Rotterdam. Dit terwijl je nog wel de mogelijkheid hebt om binnen een kwartiertje in de drukke stad te zijn. Schiedam heeft veel weg van een karakteristiek Nederlands dorpje. Zo vind je bijvoorbeeld veel molens in de stad. De stad heeft ook de hoogste windmolens ter wereld. De stad is niet alleen in Nederland geliefd, maar staat zelfs wereldwijd bekend. De stad is vooral populair dankzij de historische binnenstad, maar ook dankzij de jeneverproductie. In de stad kun je hierdoor veel toeristen tegenkomen.

In Schiedam kun je veel verschillende woningen vinden. Zo zijn de woningen met een karakteristiek uiterlijk erg populair, maar er zijn ook veel moderne nieuwbouwwoningen in de stad te vinden. Voor iedereen is er in deze prachtige stad wel een mooie woning te vinden.

Geld besparen

Een huis kopen in Schiedam is zeer aantrekkelijk, maar de woningen hier kunnen ook erg duur zijn. Toch is het kopen van een woning in deze regio voor vrijwel iedereen betaalbaar, zolang je maar goed zoekt. Wil je zelf een huis kopen in Schiedam? Dan is het een goed idee om een makelaar in te schakelen. Een makelaar die bekend is met de regio, zal je kunnen helpen met het vinden van een geschikte woning. Bovendien kan de makelaar ook helpen met onderhandelen en inschatten of een prijs realistisch is of niet. Op deze manier wordt het veel makkelijker om een woning aan te schaffen voor een scherpe prijs. Uiteraard heeft de woningprijs ook te maken met het gedeelte van de stad waar je wilt wonen. Een huis te koop in Sveaparken Schiedam is in veel gevallen goedkoper dan in het centrum van de stad.

Lees tip:  Verbouwen of verhuizen; handige tips

Alternatieven

Lukt het je niet om een mooie woning in Schiedam te vinden die binnen je budget past? Dan zal een goede makelaar je helpen zoeken naar alternatieven. Zo kan een huis te koop in Vlaardingen bijvoorbeeld ook een erg goede optie zijn. Deze stad ligt net iets verder weg van Rotterdam, maar toch blijft Rotterdam nog goed te bereiken. Daarnaast heeft Vlaardingen veel van de eigenschappen waar Schiedam ook zo geliefd om is. Zo heeft ook Vlaardingen bijvoorbeeld nog veel historische gebouwen. Een goede makelaar zal je altijd wel aan een prachtige woning kunnen helpen. Het is absoluut aan te raden om een makelaar in te schakelen, dit kan namelijk echt een hoop schelen.

1 reactie

  1. Als je in Schiedam een huis wil kopen, ben je duur uit. Een vriend van mij heeft niet zo lang geleden met forse winst zijn huis verkocht op de Oude Haven in Schiedam. Als alternatief op Schiedam en Vlaardingen kan ik Maassluis aanbevelen. Niet zo heel veel verder weg van Rotterdam, dichter bij de zee en ook dorps en gezellig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *