Een huis verkopen en naar Porto vertrekken, ja of nee?

Wil jij al een langere tijd een huis kopen in Spanje of Portugal? Dan is het belangrijk dat jij je goed in de verschillende mogelijkheden verdiept. Spanje en Portugal zijn beide zeer geliefd als vakantiebestemming, maar er zit wél veel verschil tussen de landen. Zo is het bijvoorbeeld een stuk goedkoper om in Portugal te leven. Uiteraard is dit wel afhankelijk van de regio waar je een huis wilt kopen. Houd er wel rekening mee dat je in Portugal doorgaans ook minder zult verdienen dan in Spanje. Hierdoor is Portugal vooral geschikt voor ondernemers en gepensioneerden. Indien je het iets lijkt om in het buitenland te wonen, dan is je huis verkopen en naar Porto vertrekken misschien wel een goed idee. 

Waarom je huis verkopen en naar Porto vertrekken?

Als het je iets lijkt om in Portugal te wonen, dan is je huis verkopen en naar Porto verhuizen een uitstekend idee. Waarom specifiek voor Porto kiezen? Deze stad is vooral aantrekkelijk vanwege de uitstraling. Porto is namelijk een unieke havenstad met veel kleurvolle gebouwen. Vooral als de zon schijnt, ziet deze stad er prachtig uit. De zon schijnt in Portugal ook absoluut niet zelden, het klimaat is er namelijk fantastisch. Porto is redelijk klein en je kunt er bijna alles te voet bereiken. Wil je naar het strand? Het strand ligt helaas net niet op loopafstand als je in het centrum van Porto bent, maar is alsnog eenvoudig te bereiken. Je hoeft namelijk slechts 15 minuten te rijden voordat je op het strand bent. Ook dit maakt de stad een prachtige locatie om te wonen.

Lees tip:  Ombouwproject: tover je bed om naar een stijlvolle slaapruimte

Ook de omgeving van Porto valt niets tegen. Porto ligt in het noorden van Portugal. Hier vind je prachtige natuurgebieden en veel wijnranken. Als je van rust houdt, is het noorden van Portugal de ideale plek om te wonen. Met de vele natuurgebieden is dit een van de rustigste delen van het land. Houd je ervan om af en toe een wandeling te maken? Dan zal de omgeving van Porto niet tegenvallen. Er valt hier ontzettend veel te zien en te beleven.

Wacht niet te lang met je huis verkopen en naar Porto vertrekken

Kun jij het je veroorloven om te stoppen met werken, je huis te verkopen en naar Porto te verhuizen? Dan is het niet aan te raden om hier al te lang mee te wachten. Anderen beginnen namelijk ook door te krijgen hoe aantrekkelijk het is om in deze regio te wonen. Hierdoor zijn de huizenprijzen momenteel aan het stijgen. Naar verwachting zal dit de komende jaren ook de trend blijven. Om deze reden is het overigens ook een goed idee om naar de omgeving van Porto te kijken als je in vastgoed in Portugal wilt investeren. 

Wil jij je huis verkopen en in Porto gaan wonen? Dan heb je ontzettend veel verschillende mogelijkheden. Het is verstandig om goed na te gaan welke woning het beste bij je past. Ook de omgeving van Porto heeft veel te bieden. In bepaalde delen van Portugal wonen erg veel Nederlanders. Of je dit prettig vindt of juist helemaal wilt genieten van de lokale cultuur, is geheel aan jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *