Hoe kan ik geld lenen?

Soms is het noodzakelijk om geld te lenen. Stel je bent afhankelijk van de auto en die begeeft het op zomaar een dag. Je hebt geen geld om direct een andere auto te kopen. Of stel dat een verbouwing van je huis echt nodig is, en je hebt niet voldoende op je spaarrekening staan. Ook dan is geld lenen de oplossing. We vertellen je hier hoe je geld kunt lenen.

Geld lenen? Een persoonlijke lening is dan een optie

Geld lenen? Je kunt dan kiezen voor een persoonlijke lening. Dit is de meest verstandige lening als je eenmalig geld nodig hebt. Dit kan dus bijvoorbeeld gaan om de aankoop van een auto. Geld lenen via een persoonlijke lening om dat te gebruiken voor een verbouwing kan je ook nog eens belastingvoordeel opleveren overigens. Daar zijn echter wel voorwaarden aan verbonden.

Met een persoonlijke lening weet je waar je aan toe bent

Geld lenen middels een persoonlijk lening is populair omdat het mensen zekerheid geeft.

Je betaalt een vaste rente gedurende de looptijd van de lening. Je kunt het al afgeloste deel van de lening niet opnieuw opnemen. Daardoor heeft de lening een begin- en eindpunt en weet je dus bij het aangaan van een lening wanneer de lening afgelost is. Ook weet je steeds precies wat de maandlasten zijn voor het aangaan van deze lening.

Je kunt nu het afgeloste geld opnieuw opnemen

Geld lenen kan ook middels een doorlopend krediet. Deze manier van geld lenen is uitermate geschikt als je extra geld achter de hand wilt hebben. Met de bank spreek je een kredietlimiet af. Tot die afgesproken limiet kun je geld opnemen. Je betaalt vervolgens alleen rente over het geld dat je daadwerkelijk opgenomen hebt. Heb je de lening al voor een deel afbetaald, dan kun je het afgeloste geld weer opnieuw opnemen. Daarmee is meteen ook het grootste verschil met de persoonlijke lening genoemd. De rente bij een doorlopend krediet is variabel en kan gedurende de looptijd van de lening steeds veranderen.

Lees tip:  Doorlopend krediet aanvragen? Maak gebruik van een betrouwbare kredietverstrekker!

Roodstand op betaalrekening en het gebruik van een creditcard

Geld lenen is vaak een keuze maken tussen een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Koop je een huis, dan sluit je een hypotheek af. Er zijn echter nog meer manieren om geld te lenen. Zo kun je roodstand op je betaalrekening ook wel beschouwen als een lening. Bovendien gebruiken meer en meer mensen een creditcard om geld te lenen. Zeker als ze met de verstrekker afgesproken hebben om gespreid te betalen.

Ken je eigen situatie en bereid je goed voor

Het is bij geld lenen wel belangrijk om je financiële polsstok goed te kennen. Het geleende geld dient uiteindelijk wel terugbetaald te worden. Wees dus wel reëel als je een lening af wilt sluiten en voorkom op die manier dat je in de financiële problemen komt als je besluit geld te lenen. Lees je daarom goed in en ga op zoek naar verschillende leningen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *