Doorlopend krediet aanvragen? Maak gebruik van een betrouwbare kredietverstrekker!

Dit artikel gaat over doorlopend krediet. Aan particulieren wordt die vrijwel niet meer verstrekt. We concentreren ons mede daarom hier op bedrijven. Wil je een lening aanvragen, dan kan een doorlopend krediet een optie zijn. Wat is een doorlopend krediet en wanneer kies je daarvoor? Ga  je een doorlopend krediet aanvragen, kies dan voor een kredietverstrekker met een goede reputatie.

Wat is een doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een lening met flexibiliteit. Er wordt een kredietlimiet afgesproken en binnen die limiet kan je gemakkelijk en snel geld opnemen. Over het opgenomen geld betaal je rente, die variabel kan zijn, en je dient maandelijks een aflossing te doen. Dat is normaliter een vast percentage van de kredietlimiet en ligt doorgaans tussen de 1% en 2%. Aflossingen kunnen weer worden opgenomen, maar de kredietlimiet kan nooit worden overschreden.

Wanneer een doorlopend krediet

Voor bedrijven bestaan er diverse kredietmogelijkheden. Als je geld voor de aanschaf van een specifiek bedrijfsmiddel nodig hebt, dan is leasing het overwegen waard. Je kunt kiezen tussen een financial en een operational lease. Een financial lease heeft een grote gelijkenis met een lening, maar zoals gezegd is het voor de aanschaf voor een specifiek bedrijfsmiddel. In het geval van een operational lease blijft het bedrijfsmiddel op papier van de leasemaatschappij. Je kunt een lening aanvragen tegen een vaste rente en voor een vaste looptijd. Voor een doorlopend krediet zou je kunnen kiezen, als je niet leent voor een specifieke investering en op basis van hoe je dat gaat gebruiken dat aantrekkelijker is dan een lening. Met name praten we dan over de flexibiliteit. Een doorlopend krediet biedt normaliter de mogelijkheid om (extra) zonder boete af te flossen.

Lees tip:  Geld lenen voor je verbouwing in plaats van een hypotheek afsluiten

Betrouwbare kredietverstrekker

Een kredietverstrekker dient een vergunning te hebben van de AFM (Autoriteit Financiële Markten). Dat is de instantie, die in Nederland toezicht houdt op het gedrag van financiële dienstverleners. Als een kredietverstrekker niet betrouwbaar is, wordt een vergunning niet verstrekt of ingetrokken. Een bedrijf zonder AFM-vergunning mag dus geen leningen aanbieden en kan beter worden vermeden. In andere woorden als een bedrijf een vergunning heeft, dan kan dat worden beschouwd als een betrouwbare kredietverstrekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *