Een pensioen zelf opbouwen: haal het meeste uit jouw geld

Een pensioen zelf opbouwen lijkt ingewikkeld en veel moeite, maar zodra je jouw fonds hebt geopend is het de meest eenvoudige klus die er is. Het is een investering voor in de toekomst die jou zowel nu als later een hele hoop stress zal besparen. Een pensioen zelf opbouwen gaat erg gemakkelijk en in dit artikel leer jij hoe jij dit kunt doen.

Het belang van het sparen voor jouw pensioen

In de meeste gevallen blijkt de AOW uitkering lang niet genoeg te zijn om de levensstandaard van een persoon te onderhouden. Dit betekent dat ondanks dat jij tijdens al jouw werkende jaren hebt bijgedragen aan jouw pensioenfonds, dit nog steeds niet genoeg bleek te zijn. De mensen worden namelijk allemaal ouder, terwijl alle voorzieningen om ons heen steeds duurder worden. Het geld wat jij nu aan de kant zet voor jouw pensioen, blijkt later dus een stuk minder waard te zijn. Om dit te voorkomen kan jij jouw pensioen zelf opbouwen door gebruik te maken van een beleggingsfonds. Hoe jij jouw pensioen zelf kunt opbouwen, is uiteindelijk aan jou. Er zijn verschillende manieren mogelijk. Je kunt kiezen om maandelijks voor de komende aantal jaar een bedrag opzij te zetten op een spaarrekening of je kunt dit bedrag opzij zetten bij een beleggingsfonds, zoals SynVest, zodat jij geniet van een belastingvoordeel.

De voordelen van vroegtijdig een pensioen opbouwen

Als u eenmaal heeft besloten om een pensioen zelf op te bouwen, moet je kiezen hoe jij dat gaat doen. Pensioenen hebben een aantal belangrijke voordelen waardoor uw spaargeld sneller groeit dan anders het geval zou zijn. Een pensioen zelf opbouwen is in feite een plan wat belastingvermindering oplevert. Als jij belastingvermindering op jouw pensioen krijgt, betekent dit dat het deel van jouw geld voorheen naar de overheid zou zijn gegaan terwijl het nu naar jouw pensioen gaat. Je wint er dus in principe meer geld mee. Als jij spaart via een regeling die bekend staat als een pensioenregeling met vaste bijdragen, zoals een beleggingsfonds, wordt jouw periodieke bijdrage belegd zodat ze gedurende jouw hele loopbaan groeien en tijdens jouw pensionering worden omgezet naar een maandelijks inkomen. Jij krijgt vaak al rond de 60 toegang tot het pensioen wat zelf is opgebouwd.

Hoe werkt het belastingvoordeel op jouw pensioen

Belastingvoordeel is een woord waar iedereen direct geïnteresseerd mee wordt. Belastingvoordeel door een pensioen zelf op te bouwen is in dit geval geen marketingtool, maar is gewoon de waarheid. Iedereen die geld verdient, moet inkomstenbelasting betalen. Al het geld wat jij investeert in jouw pensioen, wordt vrijgesteld van deze inkomstenbelasting. Het geld wat normaal naar de overheid zou gaan, blijft nu gewoon in jouw eigen beurs. Een pensioen zelf opbouwen is dus een slimme zet. Dit belastingvoordeel kan je krijgen wanneer jij zelfstandig een persoonlijke pensioenregeling afsluit of gebruik maakt van een pensioenregeling van een extern beleggingsfonds. Een pensioen zelf opbouwen is een verstandige zet voor zowel werkenden die profiteren van een hoog salaris als werkenden die een laag inkomen hebben. Wil je nog meer weten? Kijk dan eens op SynVest.nl.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *