Hoe begin je met investeren in diamanten?

Investeren en beleggen in diamanten is interessant geworden en er is veel over geschreven. Voor de actieve belegger en investeerder kan dit bijzonder interessant zijn. Wanneer jij echter geen ervaring hebt met beleggen en investeren, dan lijkt het een moeilijk principe waarbij je enorm veel in de gaten moet houden. Maar is dat wel echt zo?

Met onderstaande tips kun je in feite direct aan de slag met het investeren in diamanten, want het is vele malen makkelijker dan je denkt!

Bepaal jouw buffer

Alle beleggingen en investeringen lopen risico. Ook wanneer je investeert in diamanten. De waarde van de diamanten is sterk en lijkt alleen maar te stijgen, maar daar zijn geen garanties voor te geven. Investeer of beleg daarom alleen maar geld dat je echt kunt missen. Zorg ervoor dat je een buffer houdt en geen geld gebruikt dat je eigenlijk nog nodig hebt voor rekeningen. Zeker niet wanneer je in diamanten investeert. Wanneer je het geld snel nodig hebt, en de diamanten snel moet verkopen, krijg je er nooit het volle pond voor. Kun je diamanten verkopen zonder enige haast, dan bepaal jij de prijs.

Lange termijn

Investeren in diamanten zijn investeringen met een doelstelling over een langere periode. Je bent er niet spontaan rijk door volgende week, of volgende maand. De investering doe je, je ontvangt de diamanten en vervolgens houd je de koersen in de gaten, zodat je het goede moment kunt bepalen om te verkopen. Of niet natuurlijk, diamanten hebben geen houdbaarheidsdatum, je kunt ze met gemak tientallen jaren in een kluis laten liggen om zo meer waarde te vergaren wanneer je dat wilt.

Lees tip:  Investeren in onroerend goed of goud?

Risicospreiding

Het woord dat je altijd tegenkomt wanneer het gaat om investeringen en beleggingen, is risicospreiding. Concreet betekent dit dat je nooit al het geld investeert in één diamant, maar dat je de investering opdeelt over verschillende diamanten, of andere investeringen. Op die manier weet je zeker dat je niet ineens al jouw vermogen kunt verliezen.

Verdiep je in de markt

Wil je investeren in diamanten, dan moet je begrijpen hoe de markt werkt. Waarom het bijvoorbeeld belangrijk is om eerlijke diamanten te hebben, voorzien van een certificaat. Daarnaast is het goed om het belang te weten van het aantal karaat, de kleur, de vorm en het gewicht van de diamant zelf. Ben je eenmaal goed op de hoogte en weet je dat karaat en gewicht eigenlijk hetzelfde zouden moeten zijn bij diamanten? Dan ben je een goed eind op weg, want zonder de basis te kennen zou je niet moeten beginnen met het investeren van geld.

Nu je de basis kent, weet je precies waar je op moet letten en wat de mogelijkheden zijn. Je weet echter vooral wat de valkuilen zijn en dat betekent dat de kans een stuk kleiner is dat je de missers maakt die veel mensen maken wanneer zij beginnen met het investeren of beleggen, zeker wanneer het gaat om het kapitaal te gebruiken voor het aankopen of beleggen in diamanten.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *