Welke leeftijd moet je hebben om te mogen investeren in vastgoed?

Je ziet in het nieuws veel voorbij komen over investeren en beleggen. Ook voor jongere wordt dit heel aantrekkelijk gemaakt. Er zijn dan ook steeds meer jongeren die zich beginnen te verdiepen in het investeren in vastgoed en wat de mogelijkheden zijn. Maar vanaf welke leeftijd is dit eigenlijk mogelijk? 

Waarom investeren? 

De meeste mensen laten hun spaargeld gewoon op hun bankrekening staan. Vroeger ontving je hier nog een leuk bedrag aan rente op. Dit is tegenwoordig de moeite niet meer waard. Het is dan slimmer om je geld te investeren in bijvoorbeeld vastgoed. Dit is makkelijker dan je denkt en is op verschillende manieren te doen. 

Als je je hier in verdiept zul je zeker weten een manier van investeren vinden die bij je past. Zo zal de ene persoon meer risico durven lopen dan een andere en zal de ene ook een groter budget hebben dan de andere. Voor beide zijn er genoeg opties om te investeren. 

Investeren in vastgoed, de trend

Je leest veel over de huizenmarkt op het nieuws. Zeker met de veranderingen in prijzen en de hypotheekrente vinden veel mensen het een interessant onderwerp om in de gaten te houden. Door de bedragen die er genoemd worden vinden ook steeds meer mensen interessant om te gaan investeren in vastgoed. 

Ook bij jongeren zien we deze interesse groeien. Zeker het investeren in vastgoed om het daarna te verhuren wordt door velen aantrekkelijk gevonden. Iets wat daarvoor aangeraden wordt is het kopen van een appartement, met eventuele ondersteuning van de ouders. Daar kunnen ze eventueel eerst zelf wonen zolang ze nog studeren en daarna verhuren. Op deze manier verdien je makkelijk en snel een passief inkomen. 

Lees tip:  Verbeter uw huis met het advies hier

Kunnen jongeren investeren?

Beleggingen met een laag risico, zoals een spaarrekening, levert nauwelijks meer rendement op. Andere manieren van beleggen is vaak alleen beschikbaar voor beleggers die ouder dan 18 jaar zijn. Pas als je niet meer minderjarig bent kun je beginnen met beleggen. 

Als je wilt gaan investeren in vastgoed om bijvoorbeeld te verhuren, heb je flink wat eigen geld nodig. Als je jong bent is de kans kleiner dat een bank met je in zee wil gaan voor het verkrijgen van een hypotheek. Dit is ook een van de punten die makkelijker worden als je wat ouder bent en een vaste baan hebt.

Investeren voor elk budget

Om te investeren in vastgoed hoef je geen mega groot budget te hebben. Je kunt ook heel makkelijk klein beginnen met investeren. Naast dat je namelijk in vastgoed kunt investeren en het pand daarna te verhuren of weer te verkopen, kun je ook investeren in een vastgoedfonds.

Bij een vastgoedfonds koop je aandelen in het fonds. Het vastgoedfonds investeert deze in verschillende vastgoedprojecten. Zo worden je kansen meer gespreid en loop je een kleiner risico. Als het vastgoedproject winst maakt wordt dit uitgekeerd aan jou als aandeelhouder. Deze manier van investeren in vastgoed is dan ook een stuk toegankelijker, is minder risicovol en een goede mogelijkheid voor als je nog jong bent en een kleiner budget hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *