Wat maakt de keuze voor sfeerhaarden zo interessant?

Ontzettend veel mensen dromen hun hele leven van een mooie en gezellige haard in hun woning. Helaas beschikken ze bijvoorbeeld niet over een schoorsteen waardoor ze er niet voor kunnen kiezen om een traditionele haard in hun woning te implementeren. Dat is tegenwoordig uiteraard geen enkel probleem meer. Je zou er namelijk ook perfect voor kunnen kiezen om gebruik te maken van één van de verschillende sfeerhaarden die op de markt zijn terug te vinden. Ben jij ook benieuwd naar wat de keuze voor een dergelijke sfeerhaard nu precies zo interessant maakt? Dan zal je kunnen vaststellen dat het zeker interessant is om de rest van de inhoud van dit artikel door te nemen.

Er is eigenlijk zo goed als geen onderhoud vereist 

Eén van de eerste voordelen waar je op kan rekenen bij het realiseren van één van de verschillende sfeerhaarden op de markt in je woning heeft betrekking tot het gebrek aan vereist onderhoud. Indien je ervoor zou kiezen om een standaard open haard te laten plaatsen zal je tot de vaststelling komen dat deze toch best wel wat aandacht vereist. Zo moet je natuurlijk je schoorsteen laten uitkuisen, is er een opslagplaats benodigd voor het nodige hout en zal je na afloop uiteraard ook de as moeten verwijderen. Niets van dit alles is het geval bij sfeerhaarden. 

Afhankelijk van de persoonlijke voorkeur die je hebt is het in de praktijk mogelijk om te kiezen voor een haard werkend op elektriciteit, op bio ethanol of op gas. Bovendien is het natuurlijk zo dat er ook nog zoiets bestaat als gelhaarden. In ieder geval zal je kunnen vaststellen dat je door te kiezen voor een haard altijd kan rekenen op meer gezelligheid en warmte in huis, maar dan wel zonder dat je hoeft te vrezen voor een aanzienlijke hoeveelheid aan vereist onderhoud. 

Lees tip:  Het verhuren van een woning: hoe werkt dat? 

Je schakelt de haard zeer eenvoudig aan en uit wanneer je wenst

Van sfeerhaarden is bekend dat ze in vergelijking met gewone, klassieke openhaarden heel wat gebruiksvriendelijker zijn. Dat is het gevolg van het feit dat ze wanneer je dat maar wenst eenvoudig in- en uitgeschakeld kunnen worden. Bij een klassieke haard is dat uiteraard niet het geval.

Wil je bijvoorbeeld gewoon snel even wat extra sfeer creëren? Of wil je tijdens een koude winteravond nog even wat extra warmte opwekken die door je woning kan worden verspreid? In dat geval zal je tot de vaststelling komen dat het gebruik van een sfeerhaard dat perfect mogelijk maakt.

Sfeerhaarden zijn er voor ieders budget

Het laten realiseren van een traditionele open haard in je woning kan in de praktijk gepaard gaan met relatief aanzienlijke kosten. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat behoorlijk wat mensen toch eerder de voorkeur geven aan het kopen van sfeerhaarden. Dat is het gevolg van het feit dat de prijzen voor een dergelijke haard zeer sterk uiteenlopend zijn. Prijzen variëren een paar honderd tot een paar duizend euro voor een sfeerhaard. Zo is er voor ieder budget een passende sfeerhaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *