Credit management, dit is wat je ervan kan verwachten

Het merendeel van de bedrijven zullen tijdens hun bestaan ongetwijfeld op een bepaald ogenblik af te rekenen krijgen met wanbetalers. Dat is nu eenmaal de harde realiteit. Wanneer je er op toe wenst te zien dat klanten worden aangespoord om zo correct mogelijk te betalen kan het meer dan de moeite waard zijn om de toepassing van credit management te overwegen. Er zijn op de markt menig aantal verschillende bedrijven terug te vinden die ervoor hebben gekozen om zich hierin te specialiseren. Is het voor jou niet helemaal duidelijk wat je hier nu precies van kan verwachten? Dan zal de informatie die je aantreft hieronder op deze pagina je daar zeker wat meer over vertellen.

Waarom is credit management in de praktijk zo belangrijk? 

Hoe je het ook draait of keert, het spreekt voor zich dat geld het belangrijkste instrument is waar een bedrijf over beschikt. Dit gezegd hebbende is het zo dat facturen vandaag de dag niet zelden lange tijd onbetaald blijven. Wanneer dat gebeurt is het voor jou als bedrijf van cruciaal belang om hier niet gewoon op toe te zien, integendeel. Het toepassen van credit management zorgt ervoor dat er kan worden gerekend op verschillende voordelen. Het gaat hierbij om de volgende:

  • Mogelijke wanbetalers kunnen snel en eenvoudig in kaart worden gebracht; 
  • Openstaande en vervallen facturen krijgen die opvolging die ze echt vereisen; 

Het niet goed toepassen van credit management heeft er door de jaren heen voor gezorgd dat heel wat bedrijven in de financiële problemen terecht zijn gekomen. Dit ondanks een verder wel gewoon uitstekende bedrijfsvoering. Dit maakt in de praktijk dan ook in één klap duidelijk waarom het toepassen van een dergelijke vorm van management of opvolging zo ontzettend belangrijk is. 

Lees tip:  Kiezen voor een Betrouwbaar Accountantskantoor in Limburg

Over welke mogelijkheden beschik je op dit vlak? 

Het belang van credit management werd hierboven al benadrukt. Dit gezegd hebbende is het zo dat deze vorm van management in de praktijk op verschillende manieren kan worden toegepast. Een belangrijke keuze die je op dit vlak moet maken heeft betrekking tot het feit of je het credit management zelf gaat toepassen of je dit toch maar gaat uitbesteden aan een gespecialiseerde partij. Wanneer je kiest voor deze eerste optie wordt het zeer sterk aangeraden om daarvoor gebruik te gaan maken van gespecialiseerde software. Op deze manier maak je het jezelf een stuk eenvoudiger. Ga je ervoor kiezen om je credit management toch uit te besteden? In dat geval hoef je, je over de opvolging van je openstaande facturen niet langer zorgen te maken. 

Onderschat het belang van credit management dus absoluut niet!

Alle informatie die je tot dusver op deze pagina al hebt gelezen heeft één ding duidelijk gemaakt en dat is dat credit management absoluut niet mag worden onderschat. Wanneer je hier onvoldoende aandacht aan besteed zal je immers tot de vaststelling komen dat je hierdoor zomaar de nodige problemen met je cashflow kan ervaren. Dat kan uiteraard niet meteen de bedoeling zijn. Beschik je zelf als bedrijf niet over de mogelijkheid om hier voldoende tijd en aandacht aan te besteden? In dat geval is het altijd een goed idee om het credit management uit te besteden. Op deze manier krijgt het namelijk alsnog de aandacht die het echt verdient.

Lees tip:  Verbeter uw huis met het advies hier

Mis je na het lezen van dit artikel nog belangrijke informatie? Vraag het dan aan de specialisten van Notify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *