Waar moet je opletten bij het afsluiten van een autolening

Waar moet je opletten bij het afsluiten van een autolening

Er zijn veel verschillende soorten leningen die je bij een kredietgever kan afsluiten. Dit gaat alleen niet voor niks natuurlijk. Zo moet je namelijk altijd meer terugbetalen dan dat je hebt gekregen. In sommige gevallen is dit alleen wel handiger. Zo heb je namelijk niet altijd het bedrag in een keer bij elkaar, wanneer je het juist wel in een keer nodig hebt. Denk maar bijvoorbeeld aan een verbouwing of bij een lening auto. Wanneer je auto het in een keer begeeft maar je wel gelijk een nieuwe nodig heb, kan een autolening dus zeker van pas komen.

Rente

Geld lenen kost geld, dat weten we allemaal. Wanneer je dus van plan bent om een autolening af te sluiten, weet dan dat je hiervoor extra geld moet betalen. Het bedrag dat je extra moet aflossen is afhankelijk van de auto, je leeftijd, of je een doorlopende of variabele krediet wilt, etc. Bij de ene kredietverstrekker kan de rente lager zijn dan bij de ander. Controleer dit dus eventueel na.

Leeftijd

De kredietverstrekker wilt er zeker van zijn dat je de lening kan afbetalen. Hierdoor is het niet bij elke kredietverstrekker mogelijk om een lening af te sluiten wanneer je boven de 65 jaar bent.

Financiële situatie

Bij elke lening controleerd te kredietverstrekker hoe jouw financiële situatie is. Wanneer je een partner hebt en samen woont, controleren ze ook de financiële situatie van jouw partner. Ze kijken naar je inkomsten, uitgaven en of je voorheen leningen of schulden hebt gehad, die je niet op tijd hebt afbetaald. Controleer zelf ook of je elke maand wel een extra bedrag kan afbetalen. Wanneer dit niet het geval is, is het niet handig om een lening af te sluiten.

Lees tip:  Hoe kies ik de juiste raambekleding

Doorlopend of variabel lenen

Bij een doorlopende krediet heb je in het begin afgesproken hoeveel je elke maand gaat betalen en in hoeveel maanden je dit doet. Hierbij blijft de rente altijd even hoof. Bij een variabele lening wordt er eens in de zoveel tijd een herberekening gemaakt. Hierdoor kan je de ene keer voordeliger uitkomen en de andere keer nadeliger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *