Tips voor een oud huis verbouwen

De charme van een oud huis is soms moeilijk te weerstaan. Toch komt het voor dat een huis er aan de buitenkant prachtig uitziet, maar dat aan de binnenkant nog een hoop werk te doen is. Waar let je op bij het verbouwen van een oud huis? Lees hier een paar tips.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is een cliché, maar daarom niet minder waar. Voordat je gaat verbouwen is het belangrijk dat je een goed plan maakt. Ga je een huis verbouwen in Rotterdam, dat in een oude stadswijk ligt? De kans is groot dat je het oude pand moet isoleren. Natuurlijk bestaat een verbouwing uit veel meer dan isolatie aanbrengen. Wil je een nieuwe badkamer of keuken plaatsen of wil je een binnenmuur verwijderen? Vraag vooraf advies bij een deskundige of dat laatste inderdaad mogelijk is. En bepaal of je budget toereikend is om alle plannen die je hebt ook werkelijk uit te voeren.

Houd rekening met de verbouwingstijd

Een verbouwing brengt een hoop onrust met zich mee. Zeker als er sloopwerkzaamheden plaatsvinden, heb je veel stof en andere rommel in huis. De installatie van een nieuwe keuken of badkamer neemt daarnaast ook tijd in beslag. Afhankelijk van de grootte van de verbouwing, kan het een paar maanden tot een half jaar duren voordat je helemaal uit de rommel bent. Als je hier vooraf rekening mee houdt, zul je minder snel het gevoel hebben dat het allemaal lang duurt. Ook daarom is een goede planning noodzakelijk.

Lees tip:  Snel bouwen met betonblokken

Bepaal de juiste volgorde van de verbouwing

Let er bij de verbouwing eveneens op dat je niet eerst een nieuwe vloer gaat leggen als er nog bouwvakkers over de vloer komen voor het installeren van de keuken, het stuken van de muren of het slopen van de badkamer. Laat apparatuur vakkundig installeren en besteed de zaken uit als je zelf niet zo handig bent. Dan heb je de verbouwing het snelst achter de rug en kun je bovendien rekenen op een mooi resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *