Hoe kan je slim investeren in vastgoed in België?

Investeren in vastgoed kan een slimme zet zijn omdat het een stabielere manier van beleggen is in vergelijking tot aandelen. Bovendien kun je passief inkomen opbouwen door jouw investering te verhuren.

Vastgoed investeringen vergelijken

Door de projecten te vergelijken weet je precies welk pand voor jou het interessantst is. Bovendien koop jij jouw vastgoed investering bij een gerenommeerde projectontwikkelaar waardoor de kans op extra of verborgen kosten heel klein is. Een bijkomend voordeel is dat de projectontwikkelaars jou op administratief, financieel en fiscaal gebied zullen adviseren waardoor jij niet met vragen blijft zitten.

Waarom investeren in vastgoed?

Investeren in vastgoed is een stabielere belegging vergeleken bij aandelen. Bovendien bouw je door het vastgoed te verhuren een passief inkomen op.

Hoe kan je slim investeren in vastgoed in België?

Slim investeren in vastgoed kan door een goede voorbereiding. Breng eerst jouw hele financiële situatie in kaart. Hoeveel spaargeld heb jij nu? Wat zou je eventueel kunnen vrijmaken? Houd hierbij rekening met een buffer voor noodgevallen. Dit is jouw budget voor de investering. Als je dit duidelijk hebt maak dan een afspraak met de projectontwikkelaar. Heb je na het in kaart brengen van jouw financiën nog een lening nodig?

Vergelijk en kies nu het pand dat voor jou het meest interessant is, waarbij je rekening houdt met de locatie, de aankoopprijs, de extra kosten, opbrengsten, de verhuurservice en de rendementsgarantie.

Wanneer jij jouw pand gevonden hebt maak je een afspraak met de projectontwikkelaar die alles met je doorloopt en de documenten opstelt die jij nodig hebt voor de aanvraag van een lening bij de bank.

Lees tip:  Welke leeftijd moet je hebben om te mogen investeren in vastgoed?

Investeren met een beperkt budget

Investeren in vastgoed met een beperkt budget is zeker mogelijk en kan zelfs rendabeler zijn. Er treedt een soort hefboomeffect op als jij zoveel mogelijk financiert en zo min mogelijk eigen inleg hebt. Helaas is investeren in vastgoed zonder eigen geld niet mogelijk omdat de bank tenminste een eigen inleg van 20 procent vraagt.

Wanneer kun je het beste investeren in vastgoed?

Investeren in vastgoed kan zo snel mogelijk. Investeer bijvoorbeeld tussen je dertigste en veertigste in een pand en verkoop het na een aantal jaren weer door om een grotere investering te doen. Je hoeft dus niet te wachten tot na je pensioen.

Samenvattend

Slim investeren in België kan door allereerst jouw financiën in kaart te brengen. Wat is jouw spaargeld? Hoeveel geld kun je eventueel vrijmaken? Wat moet je lenen? Houd hierbij rekening met een buffer voor noodgevallen. Vergelijk nu de voor jou interessante investeringen waarbij je rekening houdt met locatie, aankoopprijs, extra kosten, opbrengsten, verhuurservice en rendementsgarantie. Heb jij jouw investering gevonden? Maak nu een afspraak met de projectontwikkelaar. Samen zullen jullie alle stappen doorlopen en de documenten opstellen die je nodig hebt voor een lening bij de bank. Zelfs investeren in vastgoed met een beperkt budget is mogelijk. Het kan zelfs heel rendabel zijn om zo min mogelijk eigen geld in te leggen. Helaas zul je altijd een eigen inleg van ten minste 20 procent nodig hebben. Slim investeren in vastgoed in België is dus zeker mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *