Dit zijn de zaken waarmee een interim CFO uw bedrijf kan voorthelpen

Het is het doel van iedere onderneming: een financieel gezonde organisatie. Hiermee kan iedereen vooruit en zijn jullie klaar voor de toekomst. Echter is dit niet zo makkelijk bereikt. Sturen door inzicht is een klus waarvoor een heldere strategie nodig is. Een interim CFO kan uw bedrijf daarbij verder helpen. Werkzaamheden zijn bijvoorbeeld een financiële analyse en strategisch advies. In deze blog lichten we alle zaken waarmee een interim CFO uw bedrijf kan voorthelpen toe.

Wat doet een CFO?

CFO is de afkorting voor Chief Financial Officer. In andere woorden is deze persoon een financieel directeur. Het doel van een interim CFO is het toekomstbestendig maken van uw onderneming. Dit doen zij met de focus op financiële gezondheid van de organisatie. Op praktisch en concrete wijze helpen CFO’s de juiste strategische keuzes te maken en financiële organisaties op orde te krijgen. Een groot bedrijf heeft vaak een eigen financieel directeur in dienst. Echter is dit voor kleinere bedrijven niet mogelijk. Daarvoor is de oplossing van een parttime of interim CFO. Deze zijn een aantal dagen per week bezig met de financiële zaken van uw onderneming.

Interim CFO voor bedrijven

Heeft uw bedrijf een financieel directeur voor beperkte tijd nodig? Dan is de inzet van een interim CFO de perfecte oplossing. Onder een beperkte periode verstaan wij zes tot twaalf maanden. Een passende interim CFO vinden is echter de grote truc. Onze financieel directeur hebben ervaring in uw branche. Zij kunnen uw organisatie helpen bij het doorvoeren van strategische veranderingen. Tevens kunnen zij iemand op een kritieke managementpositie snel vervangen. Wat de situatie van uw bedrijf ook is. Een CFO klaar de klus en zonder voor een duidelijke koers.

Lees tip:  Bedrijf kopen? Ga dan als volgt te werk

Hoe gaat een interim CFO te werk?

Er zijn verschillende redenen waarom er wordt gekozen voor een interim CFO. Deze kunnen groei of juist verminderd rendement betreffen. Aan de hand hiervan wordt de opdracht duidelijk. Bij groei is vaak meer structuur met verbeterde processen nodig om de ontwikkelingen bij te houden. Vermindert rendement is vaak het gevolg van het ontbreken van inzicht en sturing. Deze dient terug in plaats te worden gebracht. De precieze aard van de opdracht is samen met uw organisatie bepaald. Vervolgens worden de gewenste prestaties geleverd. Het resultaat dien aan het eind van de inzet meetbaar te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *