De beste creditcards?

De creditcard, wie kent hem niet? Waar het in Amerika heel normaal is dat je er meerdere hebt, zien we dat er in Nederlands nog wel eens anders over wordt gedacht. Om nu te zeggen dat er een taboe op rust gaat dan net weer iets te ver, maar het aantal mensen met een creditcard is lang niet zo hoog als in de rest van de wereld. Toch heeft het allerlei voordelen en is het dus zeker de moeite waard om eens serieus over na te denken. Wil jij weten wat de beste creditcards zijn? Kijk eens op https://topcreditcards.nl voor de verschillende mogelijkheden. Waar je allemaal op moet letten bij het aanschaffen van een creditcard, vertellen we je in dit artikel

Wat is een creditcard precies?

Waar we vooral de normale pinpas gewend zijn, is de creditcard eigenlijk precies het tegenovergesteld. Bij een pinpas moet je namelijk het bedrag op je rekening hebben staan, terwijl je met een creditcard gebruikmaakt van het krediet van de creditcardmaatschappij. Stel dat je een limiet hebt van 1.000 euro. Dan wil dat zeggen dat je, wanneer je deze 1.000 euro hebt opgemaakt, aan het einde van de maand een rekening krijgt met alles wat je moet betalen. Het voordeel hieraan is, is dat je bepaalde betaling kunt uitstellen en dat alles bij elkaar op één rekening staat. 

De voordelen

Nu je weet wat een creditcard is, is het goed te kijken naar de voordelen. We hebben er natuurlijk al een aantal genoemd, maar wist je dat je met een creditcard ook veel beter verzekerd bent? Stel dat je iets koopt en dit betaal je met je pinpas, dan ben je een stuk minder goed verzekerd. Betaal je deze met je creditcard, dan ben je tot 180 dagen na aankoop verzekerd tegen verlies of diefstal. Hoe fijn is dat? Ook biedt het je de mogelijkheid om op vakantie bepaalde dingen te kunnen betalen en daarmee ook verzekerd zijn. Een goed voorbeeld is de borg van de auto. Omdat je deze natuurlijk niet effectief wilt missen, is de credit card perfect. Het bedrag wordt namelijk niet afgeschreven, maar alleen gereserveerd.

Lees tip:  Waarom een ​​schoorsteen op maat laten maken voor jouw woning?

De beste creditcard

Welke creditcard het beste is, is mede afhankelijk van je eigen wensen. Zo kun je kiezen voor een Mastercard, Visa of één van de vele andere mogelijkheden. Ook via je bank kun je namelijk vaak een creditcard krijgen. Dus wil jij weten wat de beste creditcard voor jou is? Kijk eens op https://topcreditcards.nl. hier vind je een uitgebreid overzicht met alle aanbieder en daarbij ook de voor- en nadelen. Zo kun je op basis van wat je zoekt, eenvoudig zien welke maatschappij daar het beste bij past. Houd er wel rekening mee dat de kosten voor het betalen met creditcard op kunnen lopen tot enkele procenten van het bestede bedrag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *