Procesverbetering binnen de bouwsector

De laatste jaren zijn er vele verbeteringen doorgevoerd binnen de bouwsector. De algehele veiligheid is verbeterd, maar ook de interne processen worden steeds efficiënter ingericht. Hierdoor kunnen de verschillende betrokkenen bij het project doelgerichter te werk gaan en zo ook direct kosten besparen. BSI Group speelt een belangrijke rol bij deze verbeteringen. Met hun ISO certificeringen zoals de ISO 9001, verschillende werkmodellen zoals de BIM en trainingen verbeteren zij de kennis en werkwijze binnen de bouwsector.

Building information modelling

Misschien wel het belangrijkste werkmodel van de afgelopen jaren die ook steeds meer bekendheid krijgt en alsmaar populairder wordt binnen de bouwsector. BIM omvat het gehele proces van ontwerp tot sloop van een gebouw of object. Alle betrokken partijen kunnen werken binnen dit systeem. Zo kunnen er drie dimensionale modellen worden ontworpen binnen het systeem, kunnen alle betrokken partijen informatie inzien en deze met elkaar delen, is de informatie gedurende de gehele levensduur beschikbaar voor partijen en weet dus iedereen waar het aan toe is.

Een belangrijk moment in de levensduur van het model is de toezegging van de Britse overheid dat partijen die aanspraak willen maken op een bouwcontract van de Britse overheid verplicht zijn te werken aan de hand van het Building information modelling systeem.

Voordelen van BIM

In de praktijk zien we een aantal verschillende voordelen van deze werkwijzen. Ten eerste zorgt het voor lagere kosten m.b.t. herziene bouwplannen. Zo kan het voorkomen dat tijdens de bouw een proces tegenvalt en herzien moet worden, dit is eenvoudig te realiseren binnen het systeem. Daarnaast zien we dat er milieutechnisch minder wordt verspild. Ook verloopt de communicatie tussen alle betrokken partijen efficiënt en zo helder mogelijk.

Lees tip:  Tips voor persoonlijke financiën die u ten goede komen

Andere certificeringen

Naast het BIM systeem worden er nog andere certificeringen gehanteerd binnen de bouwsector. Zo wordt er gebruik gemaakt van de ISO 9001 certificeringen voor producten die worden gebruikt in de bouw. Met een ISO 9001 certificering toon je aan dat de kwaliteit van het product juist is. Een ander steeds vaker gebruikte ISO certificering is de ISO 27001 certificering. Deze ISO norm wordt binnen elke sector steeds vaker gehanteerd en het behalen van dit certificaat toont aan dat de interne processen bij een bedrijf m.b.t. informatiebeveiliging op orde is.  

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *