investeren in vastgoed met weinig geld

Hoe kun je investeren in vastgoed met weinig geld?

Steeds meer mensen besluiten om in vastgoed te investeren. Websites zoals Thinkrich.nl informeren een steeds groter gedeelte van ons over wat de mogelijkheden met vastgoed precies inhouden. Maar het lijkt ook steeds lastiger te worden wanneer je in vastgoed wilt beleggen. Vastgoed wordt namelijk steeds duurder in Nederland, waardoor op eerst oogopslag het lijkt alsof je veel kapitaal nodig hebt. Toch is dit zeker niet zo, en wordt in dit artikel besproken welke drie opties je hebt om te investeren in vastgoed met weinig kapitaal.

In vastgoed investeren via crowdfunding

Crowdfunding is een interessante optie wanneer jij wilt investeren in vastgoed. Crowdfunding is een manier van indirect investeren in vastgoed waarbij een partij geld vraagt om een lening, maar niet via een persoon. Het zijn juist tientallen tot honderden personen die ieder een klein beetje geld inleggen totdat de volledige lening gevormd is. Vervolgens wordt de lening verstrekt, waarbij jij rente ontvangt over de lening. Vooral wanneer jij kleinere bedragen wilt stoppen in verschillende leningen, is deze optie het overwegen waard.

In vastgoed investeren door middel van ETF’s

Een andere optie is om ETF’s (exchange traded fund) te gebruiken. Een indexfonds als deze maakt het makkelijker om kleinere bedragen te verspreiden over meerdere vastgoedinvesteringen, zelfs met een klein bedrag. Daardoor beperk je het risico door in verschillende soorten vastgoed te investeren.

In vastgoed investeren via vastgoedbeleggingsfondsen

Tot slot kun je met weinig geld in vastgoed investeren door middel van een vastgoedbeleggingsfonds. Hoewel dit het woord vastgoedbeleggingsfonds een mondvol is, is het concept simpeler dan het lijkt. Een beleggingsfonds in vastgoed koopt vastgoed op als investering door middel van kapitaal van derden. Dat kan jij dus ook zijn. Bij vele fonds kun je precies uitzoeken in welk vastgoed je wilt investeren. Een groot voordeel van deze optie is dat je al vanaf een klein bedrag mee kunt doen, waardoor de risico’s minder groot zijn. Wil je meer weten over vastgoedbeleggingsfondsen? Dan is er tegenwoordig genoeg informatie over te vinden. Denk bijvoorbeeld aan blogs, podcasts en videos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *