Een hypotheek met een BKR registratie, is dat mogelijk?

Een BKR-registratie kan gevolgen hebben voor het verkrijgen van een hypotheek. Het Bureau Kredietregistratie (BKR) houdt bij welke leningen mensen hebben afgesloten en of zij deze op tijd hebben terugbetaald. Een negatieve BKR-registratie kan ervoor zorgen dat het lastiger wordt om een hypotheek te krijgen. Toch zijn er nog mogelijkheden om een hypotheek met BKR af te sluiten.

Wat voor soort BKR-registratie?

Ten eerste is het belangrijk om te weten wat voor soort BKR-registratie je hebt. Er zijn verschillende soorten registraties, zoals een A-codering (achterstandscodering) of een H-codering (herstelcodering). Een H-codering is minder negatief dan een A-codering en kan soms zelfs geen probleem zijn bij het afsluiten van een hypotheek. Als je een negatieve BKR-registratie hebt, kun je ervoor kiezen om te wachten tot deze is verwijderd. Een BKR-registratie blijft vijf jaar staan, tenzij deze eerder wordt verwijderd. Het kan dus lonen om te wachten tot de registratie is verlopen, voordat je een hypotheek aanvraagt.

Geldverstrekker 

Een andere mogelijkheid is om een hypotheek af te sluiten bij een geldverstrekker die niet is aangesloten bij het BKR. Deze geldverstrekkers zijn er wel, maar het is belangrijk om te weten dat deze vaak hogere rentes rekenen dan de reguliere geldverstrekkers. Dit kan betekenen dat je over de hele looptijd van de hypotheek meer betaalt dan bij een reguliere geldverstrekker.

Hypotheekadviseur 

Daarnaast kun je ervoor kiezen om een hypotheek af te sluiten met hulp van een hypotheekadviseur. Een hypotheekadviseur kan je helpen om een hypotheek af te sluiten bij een geldverstrekker die minder zwaar tilt aan een negatieve BKR-registratie. Dit kan bijvoorbeeld een geldverstrekker zijn die zich richt op mensen met een flexibel arbeidscontract of een tijdelijk dienstverband.

Lees tip:  5 Tips om een Hypotheek te Sluiten: Wat je Moet Weten

NHG-garantie

Tot slot is het mogelijk om een hypotheek af te sluiten met behulp van een zogenaamde NHG-garantie. NHG staat voor Nationale Hypotheek Garantie en biedt extra zekerheid voor de geldverstrekker. Als je een hypotheek afsluit met NHG-garantie, betekent dit dat de geldverstrekker het risico van een eventuele betalingsachterstand deels afgedekt ziet. Hierdoor kan het makkelijker zijn om een hypotheek af te sluiten, ook als je een negatieve BKR-registratie hebt. Kortom, een negatieve BKR-registratie kan het lastiger maken om een hypotheek af te sluiten, maar er zijn nog wel mogelijkheden. Het is belangrijk om goed te kijken naar de soort BKR-registratie die je hebt en eventueel hulp in te schakelen van een hypotheekadviseur. Ook kan een NHG-garantie uitkomst bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *