5 slimme manieren om de verduurzaming van je woning te financieren

Het verduurzamen van je woning is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Door energiezuinige maatregelen te treffen, kun je flink besparen op je energierekening. Maar hoe financier je deze investeringen? In dit artikel bespreken we vijf slimme manieren om de verduurzaming van je woning te financieren, met behulp van een hypotheekadviseur uit Hengelo. Uit een interview dat we afnamen kwamen de volgende vijf punten naar voren.

Energiebespaarlening

Een energie bespaarlening is een lening waarmee je energiebesparende maatregelen in je woning kunt financieren. Het voordeel van deze lening is dat je een lagere rente betaalt dan bij een reguliere lening. Bovendien kun je de rente aftrekken van de belasting. Onze adviseur raad ons aan goed te informeren naar de mogelijkheden door te advies in te winnen bij een adviseur die hier verstand van heeft.

Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Als je een hypotheek afsluit met NHG, kun je onder bepaalde voorwaarden een extra bedrag lenen voor energiebesparende maatregelen. Het voordeel van NHG is dat je minder rente betaalt dan bij een hypotheek zonder NHG. Onze adviseur sluit dagelijks veel hypotheken in Hengelo af en ziet steeds vaker dan mensen een extra bedrag lenen om hun woning te financieren.

Duurzaamheidslening

Sommige gemeenten bieden een duurzaamheidslening aan. Dit is een lening waarmee je energiebesparende maatregelen kunt financieren, tegen een lage rente. De voorwaarden verschillen per gemeente, dus informeer bij jouw gemeente naar de mogelijkheden.

Subsidies

Er zijn verschillende subsidies beschikbaar voor energiebesparende maatregelen, zoals isolatie, zonnepanelen en warmtepompen. Informeer bij de overheid, je gemeente of een hypotheekadviseur naar de mogelijkheden. Wanneer je hier zelf zo min mogelijk werk mee wilt hebben is verstandig om een lokale adviseur in de hand te nemen. Deze is vaak goed op de hoogte van de subsidieregelingen is jouw gemeente.

Lees tip:  Tijd om groter te wonen

Eigen vermogen

Heb je voldoende eigen vermogen? Dan kun je natuurlijk ook zelf de verduurzaming van je woning financieren. Dit kan bijvoorbeeld door een extra aflossing op je hypotheek of door spaargeld te gebruiken. Hierdoor bespaar je op de lange termijn op je energierekening en stijgt de waarde van je woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *